Spillets regler

dont1Det er ALTID en god ide at sætte sig ind i reglerne, for det spil, man nu engang har valgt at spille. Uanset om det er at bevæge sig rundt i trafikken, eller at tage på en sejltur, eller at gå ind i politik, eller at tage et banklån, eller at få børn, eller at tage på ferie, eller at blive kæreste og ægtefælle med en vidunderlig partner (der så hen ad vejen viser sig at blive temmelig besværlig). Lær spillets regler at kende og spil med! Alt andet er barnligt og umodent. Det er der selvfølgelig ikke noget i vejen med, men der er mange måder at lære på, og nogle vælger altså den hårde vej. Vores børn er barnlige og umodne, hvilket er normalt og naturligt. Heldigvis er vi der som forældre til at passe på dem og beskytte dem mod livsfarlige situationer. Men som voksen er der normalt ikke på samme måde nogen til at passe på os og beskytte os. Selvfølgelig har vi det sociale sikkerhedsnet, men hvis jeg fx er uforsigtig på internettet, kan jeg risikere at få virus på min computer. Det er ærligt talt mit eget ansvar. Også hvis jeg vælger at tage forbrugslån. Det må jeg ikke klandre andre for (selv om mange gør det).

Reglerne kan læres, og reglerne bør læres. Hvis jeg får lyst til at gå ind på aktiemarkedet, vil det være en god ide, at jeg tager et kursus i, hvordan man gør. Livets færdselsregler er endnu mere komplekse. Nogle mennesker vælger at få en coach eller terapeut til at lære sig dem. Eller får en parterapeut til at hjælpe sig med at udforske parforholdets mysterier, så de ikke er så mystiske længere. Men det er hver enkelts valg.


Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Jeg hjælper jeres parforhold tilbage på sporet igen.
Klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50) for en gratis afklarende samtale

.

 

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann