Spring til indhold

Det svageste led

  • Anslået læsetid: 2 min read

Tanker på vandringHjem >> Tanker på vandring >> Det svageste led


Man siger jo, at en kæde ikke er stærkere end det svageste led. Jeg oplever, at mange af mine klienter har haft fysiske problemer, fx med maven eller søvnen, men at det typisk er et symptom på noget andet, altså et psyko-somatisk fænomen, hvor en ubalance i psyken kan have skabt en fysisk helbredsmæssig udfordring.

Når man strammer en kæde, og den springer, er det som sagt altid det svageste led, der springer. Aldrig det stærkeste. Så når vi bliver pressede i livet, er det det svageste område i vores krop eller psyke, der reagerer.

Rent logisk vil det jo være klogest at lade være med at stramme kæden for meget. Men det kan være svært at vide, hvad det er, der skaber spændingerne og ubalancerne. Det kan fx være skænderier, for meget arbejde, for lidt arbejde, for mange giftstoffer, eller stressende situationer, der udløser symptomerne.


Mikael Hoffmann


Oftest er det svært selv at se, hvad der er galt. Derfor kan hjælp udefra være nødvendigt. Det gælder for alle mennesker, også for mig, der de seneste 12 år har haft min egen coach/superviser, som jeg snakker med hver uge. På den måde undgår jeg at stramme kæden så meget, at den springer.

Så hvis man kan mærke, at man er presset, enten fysisk, psykisk eller følelsesmæssigt, vil det være en god idé at overveje, hvordan man bedst kan finde ÅRSAGEN til, hvad symptomet er. Derefter skal der gøres noget ved denne årsag. Symptombehandling hjælper nemlig ikke i det lange løb.

3:23 minutter

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Tanker på vandring! Kærlighedens veje og vildveje.
Langdistancevandring – med refleksioner uden filter.
Flere videoer på www.parforhold-parterapi.dk/tanker-paa-vandring
.


Mikael Hoffmann

Vi er afhængige af hinanden.