Parforhold parterapi

Det svageste led

Tanker på vandringMan siger jo, at en kæde ikke er stærkere end det svageste led. Jeg oplever, at mange af mine klienter har haft fysiske problemer, fx med maven eller søvnen, men at det typisk er et symptom på noget andet, altså et psyko-somatisk fænomen, hvor en ubalance i psyken kan have skabt en fysisk helbredsmæssig udfordring.

Når man strammer en kæde, og den springer, er det som sagt altid det svageste led, der springer. Aldrig det stærkeste. Så når vi bliver pressede i livet, er det det svageste område i vores krop eller psyke, der reagerer.

Rent logisk vil det jo være klogest at lade være med at stramme kæden for meget. Men det kan være svært at vide, hvad det er, der skaber spændingerne og ubalancerne. Det kan fx være skænderier, for meget arbejde, for lidt arbejde, for mange giftstoffer, eller stressende situationer, der udløser symptomerne.

Oftest er det svært selv at se, hvad der er galt. Derfor kan hjælp udefra være nødvendigt. Det gælder for alle mennesker, også for mig, der de seneste 12 år har haft min egen coach/superviser, som jeg snakker med hver uge. På den måde undgår jeg at stramme kæden så meget, at den springer.

Så hvis man kan mærke, at man er presset, enten fysisk, psykisk eller følelsesmæssigt, vil det være en god idé at overveje, hvordan man bedst kan finde ÅRSAGEN til, hvad symptomet er. Derefter skal der gøres noget ved denne årsag. Symptombehandling hjælper nemlig ikke i det lange løb.


3:23 minutter https://youtu.be/k4Yrdxesr34

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Tanker på vandring! Kærlighedens veje og vildveje.
Langdistancevandring – med refleksioner uden filter.
Flere videoer på www.parforhold-parterapi.dk/tanker-paa-vandring
.

Måske er disse følgende relaterede artikler også interessante:

Bøger om parforhold
7 vaner Frihed med bedre parforhold Partner for livet
Følg på de sociale medier
Videoer
Klik her for at se en række videoer med eksempler på parterapi
Gratis uddrag
fra en af mine bøger


Gratis bog, checklister, tips og nyheder.

New Graphic
Nyttige links om vandring