Spørgsmål #46 – Min partner stiller store krav til mig

Især mænd hører jeg ofte sige, at de føler, at deres partner stiller store krav til dem.

Årsagen kan til dels findes i den forskel, der er på mænd og kvinder. Både mænd og kvinder har en maskulin og en feminin side i sig. De fleste mænd mest af det maskuline, og de fleste kvinder mest af det feminine. Det går helt tilbage til urtiden. Den feminine side står for omsorg, men stiller også krav og kontrollerer. Hvis du oplever, at din partner efterhånden stiller flere og flere krav, og at der indføres flere husregler, så du har svært ved at følge med, kan det være et symptom på, at der er noget andet galt. Det viser sig nemlig ofte, at lige gyldigt hvad partneren gør for at opfylde de nye og gamle krav, vil der stadig komme flere og flere. Det er et bundløst hul, og man kan aldrig nå at fylde det. Det er som et utæt badekar, uden prop i bunden, hvor vandet bare hele tiden forsvinder, uanset hvor meget, du fylder i.

I analogien med badekarret, skal der først sættes en god prop i. Det svarer i parforholdet til at lære ”Færdselsreglerne” at kende. Disse er grundlæggende mekanismer, som vi skal have en forståelse for. I trafikken er det nødvendigt at vide, at her i landet kører vi højre side af vejen. Hvis du gør noget andet, fordi det føles mere rigtigt, for eksempel fordi du kommer fra England, går det helt sikkert galt. Sådan er det også med parforholdet. Blandt andet skal jeres kærlighedsbeholdere fyldes op. Det betyder, at I skal putte værdi i parforholdet – vel at mærke noget, der føles som værdi for partneren. Og det skal I begge gøre.
Når I begge VÆLGER at give den anden dét, som den anden gerne vil have, føles det skønt. Det har ikke ret meget at gøre med, hvad du har LYST til at give din partner. Nej, du skal VÆLGE at give din partner noget, som du måske synes er skørt, eller besværligt eller ligegyldigt. Hvis det har værdi for din partner, vil din partner blive glad for at modtage det. Og det gælder som sagt begge veje. På den måde bliver jeres kærlighedsbeholdere fyldt op.


Klik her for at læse artiklen, hvor jeg afslører to hemmeligheder fra parforholdet

Når en kvinde stiller større og større krav, handler det ofte om, at manden ikke har taget det gode Lederskab i parforholdet. Han er uklar og uden initiativ, medfølelse og omsorg. Hun er frustreret over ikke at vide, hvor hun har ham, og hun føler ikke, at hun kan stole på ham. Derfor beskytter hun sig med regler og krav. Meget uhensigtsmæssigt. Hvad de begge skal gøre, er, at kommunikere med hinanden, så de kan FORSTÅ hinanden. Ikke for at være enige, men forståelse er altafgørende for at man kan føle tillid, tryghed og respekt for hinanden.

Når I kender og overholder ”Parforholdets Færdselsregler” (som er lige så komplekse som færdselsreglerne i trafikken), svarer det til at sætte en prop i badekarret, så vandet kan stige, og I kan tage et dejligt varmt bad. Der vil altid være små huller rundt omkring, men når de store huller er lukket, og der bliver pøset rigeligt med vand i, er der tilstrækkeligt vand i badekarret.

Så hvis din partner stiller helt urealistiske krav, er der noget, I skal have kigget på. Det kan virke som tåbelige krav med at nøglerne skal hænges på en bestemt måde, at skoene i entréen skal stå parvis, at opvaskemaskinen skal fyldes på en særlig måde, og andre opfindsomme krav, men de handler altså grundlæggende om noget helt andet. Det er muligt, at din partner mener, at disse ting er vigtige, men de dækker over noget andet, og det må I få kigget på, så hurtigt som muligt.

02:55 minutter – https://youtu.be/NgfSBFJu7Mg

Klik også ind på YouTube Playlisten “Spørgsmål & Svar” (eller Kategorien med Spørgsmål & Svar her på hjemmesiden), hvor jeg på min langdistancevandring i sommeren 2018 optog flere end 50 korte videoer.
.

Har du brug for gode råd og hjælp til dit parforhold, så klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50)

 

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann