Hvad hvis man ikke længere tror på parforholdet?

Parforholdets færdselsreglerParforholdets Færdselsregler

Uanset om I vælger at blive sammen som par, eller I vælger at gå hvert til sit, vil det være en god idé at lære parforholdets færdselsregler at kende. Det vil I få brug for fremover, enten sammen eller hver for sig.

Hvis I ikke får de grundlæggende regler lært, så skal I alligevel starte forfra og med stor sandsynlighed gennem samme udfordringer igen og igen – og så kunne I lige så godt have lært dem fra starten af – det vil sige nu.

De grundlæggende regler for samvær

Der er nogle grundlæggende regler i forbindelse med parforhold, der skal læres, efterleves og overholdes, for at det kan lykkes. Det er for eksempel respekt for hinanden og for forskellighederne, samt at ens partner ofte har behov for noget andet, end én selv, hvilket betyder at man en gang imellem skal give partneren noget andet, end det man selv gerne vil have eller synes er nemt at give.

Når begge parter vælger at give den anden det, den anden gerne vil have, så oplever begge to at få det, de selv gerne vil have, og mærker dermed kærligheden.

For at løse problemerne i parforholdet (og alle andre steder), kræves der

  1. Bevidstgørelse – man skal have et overblik over, hvad der sker
  2. Færdighedslæring – nye strategier og kommunikations-værktøjer skal kendes og læres
  3. Vanedannelse – de gamle uhensigtsmæssige vaner skal erstattes med nye

Hørt, set og forstået

For at blive hørt, forstået og respekteret skal man kunne udtrykke sig på en hensigtsmæssig måde, og dette kan læres.

Kommunikationen i alt for mange parforholdet er mangelfuld eller direkte destruktiv, fordi man ikke har lært at kommunikere ordentligt med det modsatte køn. Det er i relationen med en anden, at vi lærer allermest. Især når der er store følelser involveret. Både de kærlige og de ubehagelige.

Derfor er det ofte en god idé at få lært lektien af hinanden, mens man er sammen, for at finde ud af, om man skal forblive sammen eller ej. Hvis den ene part giver op og vil skilles, inden lektien er lært, tyder meget på, at egoismen har taget over. Endvidere risikerer man at støde ind i den samme type problemer igen, hvis man ikke har fået “lært lektien”.


Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Genfind kærligheden

Det er min erfaring, at det ofte viser sig, at når uoverensstemmelserne bliver synliggjort, og at det bliver tydeligere, hvad det er, der foregår mellem parterne, så kan kærligheden genfindes, og man bliver i stand til at leve sammen på en ordentlig måde med tillid, tryghed og respekt, god sex, nærhed, kærlighed og hvad der ellers hører til et godt parforhold.

5:13 minutter

Har I brug for hjælp i jeres parforhold til at få det bedre med hinanden, så klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50)

Links til fire andre områder inden for parforhold:

Et godt parforhold

Kommunikation i parforholdet

Misforståelser i parforholdet

Krise i parforholdet


Links til andre artikler om kriser i parforhold (de seks af dem ses herunder):

Keywords: Description:

Afhængighed

Anerkendelse

Ansvarsfordeling

At slå

Bekymringer

Jaloux

Jalousi

Det værste

Tro

Bank

Konflikt

Vrede

Skænderi

Undgå skænderier

Udfordringer

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen
Brug F5-tasten (eller genopfrisk siden) for at se andre artikler.


.

 

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann