Kærlighedssange og parforholdet

Forventninger og behov

Kærlighedssange handler om at få sine behov for kærlighed dækket.
Men hvis man tror, at for parforhold gør det samme sig gældende, går det med stor sandsynlighed helt galt – med skænderier og smerte til følge.

Mange kærlighedssange handler om, hvad man kan få ud af at være sammen. Hvordan man kan få sine forskellige behov dækket, og hvad man kan opnå. Med andre ord: Forventninger og krav til partneren og parforholdet.

kærlighed”I need you!”, ”I can’t live without you!”, “I miss you!”, “Jeg har et dårligt, når vi ikke er sammen!” eller ”At du forlod mig, er årsag til, at jeg har det så dårligt!”

Jeg har endvidere til et bryllup hørt nogen sige, at bare der er kærlige følelser, skal alting nok gå (…helt af sig selv!)…???
https://youtu.be/her i denne artikel gøre opmærksom på en alvorlig misforståelse, der har snydt mange mennesker, nemlig forholdet mellem forelskelse og kærlighed. Der er nemlig forskel på dbegreber. STOR forskel. Mange mennesker forveksler dem, og tror, at det er det samme – ofte med enorm skade til følge.

Kærlighedssange og bryllupstaler handler nemlig om forelskelse og følelser, hvilket er temmelig diffuse størrelser. Det er i realiteten blot biokemi, endorfiner og psykologi, og forelskelsen holder normalt mellem 1 måned og et års tid. Derefter skulle forelskelsen (i den ideelle verden) gerne blive erstattet af kærlighed – som er noget HELT andet.

Kærlighed

Kærlighed er i min optik tre konkrete ting: 1) Forståelse (gennem kommunikation), 2) Hengivenhed (at personen er speciel for en), og ikke mindst 3) ET VALG. Det er nemlig VALGET at give sin partner dét, som partneren gerne vil have. Når begge gør dette, mærker de begge to de kærlige følelser. Dermed sagt er det ikke tilstrækkeligt blot at give sin partner det, man SELV helst vil have, hvilket normalt er dét, de fleste gør. Følelserne snyder en til at tro det.

Adfærd og følelser

Et godt og kærligt parforholdKærlighed er en konkret HANDLING, hvorimod forelskelse er en omskiftelig FØLELSE. Kærlighed er VIDEN om, hvad man skal GØRE. Kærlighed er ikke LYST til, hvilket er noget, som hører forelskelsen til. Man har jo heller ikke lyst til lortebleer og natteroderi, når man har spædbørn. Det gør man bare – af kærlighed.

Når man er forelsket er det let at give og tage imod. Både dét, man har lyst til at give, og også dét, der er mere besværligt.

Faktisk er det først efter forelskelsesfasen, at det VIRKELIGE parforhold begynder. Den virkelige virkelighed, hvor to (meget) forskellige mennesker skal vænne sig til og acceptere forskellighederne.

Skuffede forventninger

Desværre er der alt for mange parforhold, som forliser. Skuffede forventninger, misforståelser og frustrationer kan pludselig blive så smertefulde, at man vælger at gå hver til sit.

Men heldigvis kan man lære at få et godt parforhold. Ofte kræver det en ikke ubetydelig indsats. Det minder på en måde lidt om at tage kørekort for at lære at køre bil. Når man først har lært det, er det ikke så svært.

Et værdi-baseret parforhold handler blandt andet om at kunne kommunikere med hinanden, og fokusere på, hvad man kan byde ind med i parforholdet. Hvad man kan GIVE til parforholdet og partneren – ligesom I gjorde det i forelskelsesfasen.

Det vil om noget holde på partneren, så hverken du eller din partner giver op og får lyst til at ødelægge eller opløse forholdet.


Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Generøsitet og gaver

gaverImidlertid er det ikke kun i parforholdet, at det er en god idé at fokusere på at GIVE. Som selvstændig gennem 28 år har jeg opdaget, at jo mere jeg har givet væk gratis (i form af videoer og artikler på blandt andet min hjemmeside), jo flere penge tjente jeg. Og jo mere jeg giver mine klienter i min praksis, jo mere får de ud af det, og jo mere glade og tilfredse bliver de. Jeg sørger altid for at mine klienter får mere, end de i første omgang forventede. Det giver tilfredse kunder i forretningen.

Nøjagtigt det samme gør sig gældende i parforholdet:
GIV – og hold samtidig øje med at sætte sunde og naturlige grænser. Ellers kan der opstå ubalancer og måske grænseoverskridelser.

Være nysgerrig. Kommunikér for at forstå. Find ud af, hvad er din partner ønsker sig mest, og giv rigeligt af dette. Hvis I begge gør dette, skaber I et godt og stabilt parforhold – resten af jeres liv, hvor kærlighedssangene giver god resonans imellem jer.

 Feedback fra klienter
Se klienters erfaringer og udtalelserGoogle anmeldersiderne vedrørende parterapien ved at klikke på desktop (hvis du sidder ved en computer) eller på mobil (hvis du har en mobiltelefon), samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser, som er anbefalinger sendt direkte til mig af klienter.

27:23 minutter

Se også andre klient-erfaringer med parterapi på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser


Jeg hjælper jeres parforhold tilbage på sporet igen.
Klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50) for en gratis afklarende samtale
Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann