Filmen: ”Elsker dig for Tiden”

Titlen på filmen er inspireret af Poul Krebs’ sang: ”Sådan nogen som os” (Elsker dig for evigt)

En fantastisk god dansk komedie har set dagens lys. Den er rigtigt godt skruet sammen. Velskrevet og velspillet.

Filmen er delt op i 4 afsnit.

  1. Jagten
  2. Forelskelsen
  3. Parforholdet
  4. Bruddet

Indholdsmæssigt er det en analyse af stadierne i næsten ethvert parforhold.

I begyndelsen af hvert afsnit bidrager forskellige eksperter med kloge ord. De indleder deres faktuelle tale med generelle betragtninger på området, og slutter talen af med at kigge direkte ind i kameraet. Også dette er godt håndværk rent filmisk.

Kønsrollerne

I ”Elsker dig for tiden” er de klassiske kønsroller byttet om. Anna og Thomas er hinandens modsætninger. Han har en romantisk drøm om kærligheden, og hvordan parforholdet kan og bør være. Hun er en moderne uafhængig kvinde med fokus på sin karriere.

Han får hende på en kreativ og vedholdende måde overtalt til at de bliver kærester. Dog har de ikke gjort sig faldgruberne i parforholdet klart. Og de falder ned i hullerne og slår sig – ligesom alle vi andre har gjort det.

For eksempel får de ikke afstemt forventninger med hinanden. Han vil have børn, og begynder at bygge huset om, inden han har fået hende med på ideen. Det skaber selvfølgelig gnidninger og frustrationer. Desværre har de begge nogle uhensigtsmæssige måder at forsøge at løse problemerne på.


Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Løsningsforslag

Elsker dig for tiden” er ikke bare en konventionel romantisk komedie med happy ending. Den går virkelig i dybden med parforholdets problematikker, i øvrigt uden at der kommer nogen løsningsforslag, fx hvordan de kan kommunikere med hinanden på en hensigtsmæssig måde, når det er svært. De har ikke aftalt nogle faste ”færdselsregler” for deres samvær og kommunikation, og de er heller ikke opmærksomme på de grundlæggende forskelle, der er på dem.

Filmen skitserer kun problemerne og smerten, med det afsluttende brud. Og i den virkelige verden kan man så starte forfra igen og igen på nye forhold – altså medmindre man vælger at gøre noget ANDET for at få et andet resultat. Dette andet er selvsagt både ukendt og kunstigt, som i begyndelsen nok også kan føles uægte og besværligt.
For hvis det havde været nemt og kendt havde man jo formentlig gjort det længe i forvejen.

Men alt kan heldigvis læres.

Officiel trailer:

Se også en andre af mine filmanmeldelser på www.parforhold-parterapi.dk/filmanmeldelser

Jeg hjælper jeres parforhold tilbage på sporet igen.
Klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50) for en gratis afklarende samtale
Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann