Målsætning

IMG_0534Hvert år de seneste 10 år har jeg gået langt i min sommerferie. Rigtigt langt. De første 2 år vandrede jeg i Spanien på Sølvruten. Grunden til at jeg ikke valgte den mest kendt rute, Den Franske Rute nordpå, var fordi den ikke var nær så befærdet. Sølvruten starter i Sydspanien, går op nordpå langs den portugisiske grænse og ender ligesom alle de andre Camino-ruter ved Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien. I 2 år efter hinanden gik jeg hvert år 500 km på 3 uger. Jeg fandt ud af, at det at gå var rigtigt godt for mig og mit helbred, men de efterfølgende år valgte jeg at gå på Hærvejen i Danmark. Det blev fra Viborg til grænsen med 300 km på 14 dage. I gennemsnit er der lidt mere end 20 kilometer imellem herbergerne på Hærvejen. Et herberg består af et rustikt men rent logi med senge, badeværelse og køkken.

Jeg starter altid nordfra på Hærvejen, fordi distancen fra Viborg Togstation til det første herberg er på kun 11 km, og det er min opvarmningsvandring. Den første halvdel af ruten er fantastisk smuk med egeskov og små stier, hvorimod den sydligste halvdel af Hærvejen er mere lange lige stræk og en del asfaltvej.


Klik her for at læse artiklen, hvor jeg afslører to hemmeligheder fra parforholdet

IMG_0559Den længste strækning mellem to herberger på Hærvejen er omkring 30 km. Men i år havde jeg ikke fået gjort mit hjemmearbejde tilstrækkeligt grundigt. Jeg opdagede nemlig pludselig, at jeg ville komme til Ellegård en onsdag. Det samme gjorde jeg også allerførste gang for 8 år siden, og blev dengang meget overrasket over at finde ud af, at der hver onsdag var høj folkemusik og stor fest i stueetagen indtil meget sent på natten. Sovesalen er på første-salen lige over larmen. Ejeren af herberget har ikke informeret vandrere om dette. Normalt sover jeg efter en lang vandringsdag allerede klokken 21, men det første år på Ellegård havde jeg problemer med at falde i søvn. Så da det i år gik op for mig, at jeg ville lande samme sted en onsdag, satte jeg mig et nyt mål og valgte at springe dette herberg over. Før og efter herberget er der henholdsvis 22 og 23 kilometers vandring, men jeg besluttede mig for at jeg ville gå de 45 km i ét stræk. Jeg startede ved 7-tiden onsdag morgen og cirka 12 timer senere var jeg fremme ved det følgende herberg. Normalt plejer jeg at blive lidt træt den sidste times tid, inden jeg når frem. Det gjorde sig også gældende her, men forskellen var, at det var efter 40 kilometer, at jeg så småt begyndte at blive træt. Dette bekræfter mig i teorien om, at når man sætter sig et mål, så kan man nå det. Når motivation er høj, og man samtidig lægger følelser i det, og har et klart defineret opnåeligt mål, så kan alting lade sig gøre.

Jeg gik de 45 km næsten uden pauser. Det er 4 km i timen, som er min normale march-hastighed. Jeg fik ingen vabler på turen, hvilket jeg heller ikke normalt gør. Så alt er muligt. Det er kun et spørgsmål om at vide, hvordan at det skal gribes an, og så gøre det.


Psst… Gør som flere end 1.600 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Har du brug for gode råd og hjælp til dit parforhold, så klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50)

.

 

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann