Havening – Hvorfor er det ukendt?

Tilbage til forsiden

havening-baggrund
havening-teknisk-forklaring
havening-disclaimer
havening-praktiske-erfaringer
havening-i-praksis
havening-uddannelse
Tilbage til forsiden

Havening er relativt ny videnskab. På mange måder sker der lige nu det samme, som er set mange gange før inden for behandlerverdenen de seneste par tusind år.

Eksempel 1 på forandring:

Ignaz-Philipp-SemmelweisBakterier. I 1847 besluttede den ungarske læge Ignaz Philipp Semmelweis (1818-1865), som arbejdede på et sygehus i Wien, at alle læger og medicinstuderende, der lige havde været med til en obduktion, skulle vaske hænder, inden de hjalp til ved en fødsel. Denne enkle regel betød, at dødeligheden for gravide i barselsseng faldt fra 20 % til 1 %.

Alligevel varede det mere end 20 år, inden hans teorier blev almindeligt accepteret blandt læger og sundhedspersonale. Man kan jo ikke se bakterier med det blotte øje, så dengang mente man, at dødeligheden var tilfældigheder – eller Gods Vilje.

Eksempel 2 på forandring:

Skørbug er en dødelig udfordring, der udelukkende skyldes mangel på C-vitamin (L-askorbinsyre). “Sygdommen” medfører hudblødninger, opsvulmen og blødning i tandkødet, tænderne falder ud, appetitløshed, vægttab, træthed og til sidst død. Symptomerne udvikles efter 4-7 måneder på ensidig kost.
vitus-beringJens Munk, en dansk-norsk sørejsende, mistede under sin opdagelsesrejse i 1619 til Hudson Bay 61 mand ud af en besætning på 64. Kun han selv og to andre overlevede skørbugen. I sin dagbog har han anført udførlige beskrivelser af sygdommen.

I 1741 døde Vitus Bering og halvdelen af hans besætning af skørbug under deres ekspedition til Kamtjatka.

I slutningen af 17-hundrede tallet opdagede man årsagen til skørbug – men behandlingen med alsidig kost og C-vitamin blev først almindelig kendt og accepteret efter omkring 50 år – altså en hel menneskealder. På skibene havde man lavet alle mulige krumspring for at undgå skørbug. Man bad bønner eller havde amuletter med  – eller troede at det bare var tilfældigheder, hvem der fik skørbug.

Her er fire barske kure, som ikke bruges mere:

Åreladning. Indtil for kun 150 år tappede man blod som behandling mod svangerskabsforgifning og lungebetændelse.
Heroin. Indtil 1912 fik børn heroin som hostemedicin.
Elektrochok. Helt frem til 1973 brugte man i USA elektroshok, for blandt andet at kurere homoseksualitet.
Arsenik. Indtil penicillinen blev kendt i 1940'erne brugte man arsenik og kviksølv til at behandle syfilis.

Ligesom ovenstående er der i dag en masse “overtro” forbundet med behandling af helbredsmæssige udfordringer. Se blot på det sidste eksempel lige herover. Det man ikke kan “se” med de til rådighed stående måleinstrumenter, har den etablerede videnskab svært ved at tro på. Man forsøger, i overført betydning, at måle radiobølger med et litermål og en fjedervægt.

Lægeverdenen

Lægernes udfordring i dag er deres uddannelse og den måde de bliver undervist på. Efteruddannelsen bliver nemlig i det store og hele varetaget af den farmaceutiske industri, der jo lever af at producere og sælge medicin. En rask patient vil betyde færre penge i kassen, hvorimod en langtidssyg patient giver en god stabil indtægt. I det såkaldte “alternative” behandlingssystem forholder det sig lige modsat. En rask patient er en glad og tilfreds patient, der kommer igen for at vedligeholde sit gode helbred og for at blive ved med at have det godt.

Lægernes etiske dilemma vil formentlig blive tydeligere i løbet af de næste få år. Måske vil hele sygdomssystemet ændre sig, ligesom fx fæstebondesystemet også blev afskaffet for nogle år siden.

moredoctorssmokecamelsI den vestlige verden tror en del af den etablerede lægevidenskab, at de fysiske udfordringer udelukkende har en fysisk årsag. Den vestlige verdens medicin og anskuelse af helbredsmæssige udfordringer er, at fx ryg-problemer kun har noget med ryggen at gøre, og at eksempelvis hovedpine er en smerte i hovedet, som bare skal fjernes med medicin (og ikke kunne være fx væskemangel).

Lægevidenskaben har også svært ved at forklare fantomsmerter. En del læger afviser tanken om psykosomatiske årsager (sammenhæng mellem psyke og krop). Derfor kan Havening være kontroversiel i visse dele af det etablerede sygdomsvæsen.
.
Læs her, hvad en læge mener om Havening:
www.womenofgrace.com/blog/?p=31490

Læs her, hvad brugerne mener om Havening:
www.parforhold-parterapi.dk/havening-praktiske-erfaringer

Fralæggelse af ansvar (disclaimer):
www.parforhold-parterapi.dk/havening-disclaimer

 


“Folkesundheden er truet. Sygdomsvæsenet er i krise. ”Sundhedsvæsenet” har ændret sig [fra sygdomsbekæmpelse] til dysfunktionel ansvarsfralæggelse, bureaukratisk regelrytteri og udgifter på himmelflugt. I stedet for at helbrede sygdomme, har væsenet transformeret sig til at forlænge folks lidelser med symptombehandling. Epidemier bliver ikke længere bekæmpet, men skabt.

Mennesker i medicinalindustrien og sygdomsvæsenet har en indstilling til sygdom og sundhed, som bedst kan sammenlignes med afvisning af eksistensen af bakterier og virus. Sygdomsvæsenet er blevet til en pengemaskine i stedet for et sundhedssystem. Hvis man afviser udtrykket ”psykosomatisk” (at krop og psyke hænger sammen og påvirker hinanden), kunne man også lige så godt afvise ordet ”infektion”.”
Dr. John E. Sarno

schopenhauer“Enhver ny sandhed starter med at blive latterliggjort, senere bliver den heftigt angrebet, for så til sidst at blive antaget som den eneste gyldige sandhed.”
Arthur Schopenhauer
Filosof 1788-1860

.


Videnskabelig dokumentation

Se videnskabelig dokumentation på www.havening.org/#!white-papers/cnw1

og www.hsj.gr/medicine/impact-of-a-singlesession-of-havening.php?aid=7273
.


dreamstimemedium_31827205Hvem vil Havening-metoden kunne hjælpe?

Det korte svar er – det ved vi ikke, før vi har afprøvet det på den enkelte. I mange behandlings-tilfælde viser det sig, at Havening er særdeles effektivt. Selv om titusinder af mennesker på verdensplan allerede har brugt Havening, er det stadig en forholdsvis ny disciplin inden for behandling af psykiske og følelsesmæssige udfordringer.

Læs om mine klienters erfaringer på www.parforhold-parterapi.dk/havening-praktiske-erfaringer
.Feedback fra klienter
Se klienters erfaringer og udtalelserGoogle anmeldersiderne vedrørende parterapien ved at klikke på desktop (hvis du sidder ved en computer) eller på mobil (hvis du har en mobiltelefon), samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser, som er anbefalinger sendt direkte til mig af klienter.

Se også andre klient-erfaringer med parterapi på www.parforhold-parterapi.dk/anbefalinger


Humor

Havening virker temmelig hurtigt.
Men bestemt ikke på denne måde:

Og jeg arbejder heller ikke med fobier på denne måde:

Men begge videoer er velegnede til at få et godt grin af 🙂

.


Tilbage til forsiden

havening-baggrund

havening-teknisk-forklaring

havening-disclaimer

havening-praktiske-erfaringer

havening-i-praksis
.

Jeg hjælper jeres parforhold tilbage på sporet igen.
Klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50) for en gratis afklarende samtale