Spring til indhold

Sex uden for dobbeltsengen

dreamstimesmall_10410499 Hvordan er jeres sexliv – efter adskillige års ægteskab?

Savner du den seksuelle spænding og aktivitet med din partner, som det foregik i begyndelsen af jeres bekendtskab?

Hvad kan du og I begge gøre for at pifte jeres seksualliv lidt op?

En mulighed var måske nogle eventyr sammen på nye og spændende steder uden for sengen.

Faktisk kan man have sex overalt. Dog skal I lige være opmærksomme på straffelovens paragraf 232, der handler om blufærdighedskrænkelse. Hvis I går langt over stregen, kan det give op til fire års fængsel.

 
Klik her for at se flere anmeldelser

Opvarmning

sex i det friHvis jeres sexliv har ligget i dvale et stykke tid, vil det ikke være nogen god idé at genstarte det alt for voldsomt. Det vil for nogen mennesker kunne føles som overrumpling og overgreb. Hvis det er dig, der savner mere spænding og variation i parforholdet, må du formentlig selv tage initiativet, men begynd forsigtigt.

Kommunikationen mellem jer er meget vigtig. Fortæl din partner, hvad du har lyst til og længes efter, og lyt omhyggeligt til hvad han eller hun siger til det. Det seksuelle område kan være sårbart, så træd varsomt, indtil du er klar over, om ”isen holder”. Og lad være med nogensinde at presse din partner. Hvis din partner kommer til at føle sig forkert, vil du aldrig få, hvad du ønsker dig.

I kunne muligvis starte med at købe en instruktionsvideo om sex-lege. Det lyder måske lidt banalt og kunstigt, men kunne være et godt sted at starte. Dog skal du passe på, hvis du er kvinden, at din mand ikke får indtryk af, at du mener, at han ikke gør det godt nok, og at han skal instrueres. Det kan nemlig få enhver mand til at gå helt i baglås. Derfor er ideen med introduktion af videoen muligvis være mest velegnet for mandens vedkommende. Jeg kan anbefale videoen ”Fantastisk sex – for bedre sex hele livet”, som leverer saglig underbyggende viden om ægtepars sex med hinanden.

En anden god opvarmning til et bedre og mere varieret sexliv er brætspillet Monogamy. Det er ligesom Matador (eller Monopoly), men det handler om sensualitet, seksualitet og dig og din partner. Med spillet opdager man nye sider af sin partner og gør fantasier til virkelighed. Afsæt en hel aften eller dag til det. Det er en rigtig god oplevelse – også selv om I i forvejen har det godt sammen seksuelt.

Både videoen og brætspillet kan købes i forretningen Lust i København, se www.parforhold-parterapi.dk/koebenhavn/lust

Et andet sted

Men hvilke muligheder er der for seksuel aktivitet uden for dobbeltsengen?

Det behøver ikke at være vild sex i parken eller i en elevator til at begynde med. Blot dét at gøre det i et andet rum kan være en fræk variation. Ser I fjernsyn, så forfør din partner i sofaen. Prøv også køkkenbordet, badeværelset eller midt på stuegulvet.

Udendørs

dreamstimelarge_29657851Hvis I begge har lyst til det, så prøv det adrenalin-kildende kick ved at have sex udenfor. Bor I i et hus, så find en krog i haven eller gør det på terrassen. Bor I i en lejlighed, er der måske et hemmeligt sted i gården eller oppe på loftet. Eller gå en tur i skoven, og find en busk, I kan have elskov bagved.

I bilen kan I elske på bagsædet, eller hvis du er kvinden, så giv din mand et blowjob på forsædet (men ikke mens I kører!).

Gør noget uventet

Hvis din partner kan lide overraskelser, så besøg ham eller hende på arbejdet. Lås jer inde på kontoret, eller gør det i elevatoren.

Hotel

For mange er der noget dragende og fascinerende ved hoteller. Lej et værelse for en nat, eller arranger en hel weekend med wellness og hygge. Du kan også give ham besked om at møde dig på et bestemt hotelværelse og vent på ham i dit lækreste undertøj og en flaske champagne på køl.

Venners hjem

Måske kan I til en fest hos jeres venner finde et mørkt værelse, eller et andet sted hvor I kan elske. I kan også spørge om lov til at låne deres lejlighed, mens de ikke er hjemme. Spis noget god mad og elsk senere på gulvet, på køkkenbordet eller andre steder.

I flyet

Et fly-toilet er ikke særligt stort, men alligevel kan det godt lade sig gøre at elske der. Gå derud en ad gangen, mens der bliver serveret mad eller vist film. Der er risikoen for kø mindst. Vælg et toilet, hvor indgangen ikke er synlig fra hele flyet.

I toget

Næste gang I skal på ferie sydpå, kan I tage nattoget, i stedet for at flyve. Det er for mange en helt anderledes måde at rejse (og elske) på.

 Feedback fra klienter
Se klienters erfaringer og udtalelserGoogle anmeldersiderne vedrørende parterapien ved at klikke på desktop (hvis du sidder ved en computer) eller på mobil (hvis du har en mobiltelefon), samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser, som er anbefalinger sendt direkte til mig af klienter.

27:23 minutter

Klik her for at se flere klienters egne erfaringer og anbefalinger med par-coachingen.


For yderligere inspiration til sex i det fri se også www.eroti.dk/sex-i-det-fri og www.temptations.dk/sex-i-det-fri/

.
Det er vigtigt, at I kommunikerer klart og tydeligt med hinanden, inden du vælger at kaste dig ud i nye spændende eksperimenter på det seksuelle område. Ellers risikerer du og I at få dårlige oplevelser ud af det. Men hvis I begge er indstillede på at peppe jeres sexliv lidt op, kan det give jer en masse godt i parforholdet fremover.


Trives du ♥ – eller gør det ondt i parforholdet?

  • Jeg kan redde og forbedre jeres parforhold hurtigt og effektivt med helt konkrete kommunikations-værktøjer og -strategier, så I kommer til at forstå hinanden.
  • Hvis parforholdet er i kaos med angst, vrede, forvirring eller stress, kan der være brug for overblik, struktur og faste fælles spilleregler for at skabe gensidig forståelse for hinanden.
  • Jeg er en slags kørelærer, der underviser i ”Parforholdets Færdselsregler”. På en måde drejer det sig om både teori, parallelparkering, bykørsel, natkørsel og glatbanen. Alt sammen skal læres grundigt, inden man finder sin egen kørestil – også i parforholdet!
parterapi Mikael Hoffmann
Parterapeut Mikael Hoffmann

Artikler, jeg har skrevet. De kommer her i tilfældig rækkefølge:
/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Trappen

/undga-skilsmisse parterapi

Parforhold i krise

/undga-skilsmisse parterapi Skilsmisse

Skilsmisser koster virksomhederne mange penge

/psykologi parterapi

7 usunde vaner, som ikke bør være det normale i parforholdet

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Struktur i hverdagen

/hvad-er-det parterapi

Parterapi, der virker

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Et værktøj til at tale sammen

/hvad-er-det parterapi

Udtrykke behov og få dem opfyldt

/hvad-er-det parterapi

Er det let eller svært?

/hvad-er-det parterapi

Handling

/hvad-er-det parterapi

Maskulin og feminin parterapi

/psykologi parterapi

✴ Corona! ✴ Derfor lider parforholdet med hjemme-karantæne

/parterapi

Hvad betyder vedligeholdelse af parforholdet?

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Ærlighed i parforholdet

/undga-skilsmisse parterapi

Her er formlen på parforholdet, der holder

/psykologi parterapi

Følelsernes tyranni

/psykologi parterapi

Udseende, holdning, personlighed og tilknytningsstil i parforholdene

/hvad-er-det parterapi

Case-stories

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Det Hvide Flag

/psykologi parterapi

Hvorfor skulle man dog ændre sig selv?


.