Parforhold parterapi

Legetøjet i parforholdet

dreamstimemedium_6919951Hvad sker der, hvis vi fjerner alt legetøjet i parforholdet?

En norsk børnehave lavede et forsøg, hvor alt børnenes legetøj blev fjernet, både ude og inde. Læs mere om dette på den norske mor-side Mammanett. For børnenes vedkommende blev de mere kreative, når de ikke længere havde moderne plastic-legetøj. Der var pludselig ingen, der havde “sandheden” om, hvad legen gik ud på. De blev også bedre til at lege rollelege med hinanden. Endvidere var der færre konflikter mellem børnene.

Man siger jo, at voksnes legetøj blot er dyrere end børnenes. De voksne “leger” med sommerhus, bil, rejser, smart tøj, TV, computer, mobiltelefon osv. Imidlertid kan det tage fokus væk fra det vigtigste, nemlig parforholdet og nærværet med partneren.

Hvis vi overfører den norske viden (fra børnehaven) til parforholdet, kunne det måske være sundt en gang imellem at fjerne alt “legetøjet” og udfolde kreativiteten og nysgerrigheden. Det kunne for eksempel være at tage på kæresteweekend et sted (selv om I har været gift i mange år), eller i kortere eller længere perioder at fjerne de “livsnødvendige” ting fra hjemmet. Det kunne også være at gå langdistancevandring en gang om året, hvor der kun skal fokuseres på sig selv og den næste overnatning. Se www.total-terapi.dk.

I bund og grund handler det nok meget om den måde, vi prioriterer på i vores liv. Hvem eller hvad står øverst på din egen personlige liste? Se www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/livsfokus-og-prioritering. Hvis “legetøjet” bliver prioriteret for højt, kan det gå ud over helheden og parforholdet. Hvad siger du selv til at blive under-prioriteret af din partner til fordel for alt muligt andet? Nej, vel? Det er ikke spor rart. Derfor skal du også selv prioritere din partner og dernæst dine børn, før du prioriterer alt muligt andet isenkram. Det vil gøre jer i stand til at få det, I ønsker jer allermest.

.

 

Bøger om parforhold
7 vaner Frihed med bedre parforhold Partner for livet
Følg på de sociale medier
Videoer
Klik her for at se en række videoer med eksempler på parterapi
Gratis uddrag
fra en af mine bøger


Gratis bog, checklister, tips og nyheder.

New Graphic