Legetøjet i parforholdet

legetøjHvad sker der, hvis vi fjerner alt legetøjet?

En norsk børnehave lavede et forsøg, hvor alt børnenes legetøj blev fjernet, både ude og inde.

For børnenes vedkommende blev de mere kreative, når de ikke længere havde moderne plastic-legetøj. Der var pludselig ingen, der havde “sandheden” om, hvad legen gik ud på. De blev også bedre til at lege rollelege med hinanden. Endvidere var der færre konflikter mellem børnene.

Man siger jo, at voksnes legetøj blot er dyrere end børnenes. De voksne “leger” med sommerhus, bil, rejser, smart tøj, TV, computer, mobiltelefon osv. Imidlertid kan det tage fokus væk fra det vigtigste, nemlig parforholdet og nærværet med partneren.


Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Parforholdet

Hvis vi overfører den norske viden (fra børnehaven) til parforholdet, kunne det måske være sundt en gang imellem at fjerne alt “legetøjet” og udfolde kreativiteten og nysgerrigheden. Det kunne for eksempel være at tage på kæresteweekend et sted (selv om I har været gift i mange år), eller i kortere eller længere perioder at fjerne de “livsnødvendige” ting fra hjemmet.

Det kunne også være at gå langdistancevandring en gang om året, hvor der kun skal fokuseres på sig selv og den næste overnatning.

I bund og grund handler det nok meget om den måde, vi prioriterer på i vores liv. Hvem eller hvad står øverst på din egen personlige liste?

Se www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/livsfokus-og-prioritering. Hvis “legetøjet” bliver prioriteret for højt, kan det gå ud over helheden og parforholdet. Hvad siger du selv til at blive under-prioriteret af din partner til fordel for alt muligt andet? Nej, vel? Det er ikke spor rart.

Derfor skal du også selv prioritere din partner og dernæst dine børn, før du prioriterer alt muligt andet isenkram. Det vil gøre jer i stand til at få det, I ønsker jer allermest.

Jeg hjælper jeres parforhold tilbage på sporet igen.
Klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50) for en gratis afklarende samtale

.

 

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann