Spring til indhold

Får man en chance, eller tager man en chance?

  • Anslået læsetid: 3 min read

HærvejenTanker På Vandring! Kærlighedens veje og vildveje.
Langdistancevandring – med refleksioner uden filter.

Hjem >> Tanker på vandring >> Får man en chance, eller tager man en chance?


Som barn får man som regel altid en chance mere, fordi langt de fleste forældre altid vil være kærlige og tilgivende. Men senere i livet må man selv tage chancerne og tage ansvar for dem. Man må selv gøre noget for at opsøge chancerne og mulighederne.

For et års tid siden havde jeg brug for en Virtuel Assistent (VA), der kunne arbejde hjemme hos sig selv. Jeg havde brug for hjælp til at administrere min hjemmeside og at transskribere mine lydfiler til tekstfiler. Efter at have sendt besked ud i mit netværk, fik jeg omkring ti ansøgninger.

For at finde ud af, hvilken ansøger, der var bedst egnet, gav jeg samtlige ti personer en opgave. Den bestod blandt andet i at skrive en artikel om et emne, som jeg selv kendte indgående, men som de ikke havde nogen forudsætninger for at vide noget om i forvejen. De skulle Google sig til informationerne. Endvidere skulle de sætte en simpel og gratis hjemmeside op med deres artikel.


Mikael Hoffmann


Blandt ansøgerne var der en kvinde, der gjorde et specielt indtryk på mig. Hun havde meget fine papirer og mange flotte eksamener. Men hun blev stiktosset over, at jeg stillede hende en opgave, hun skulle løse. Hun mente, at hendes papirer burde være tilstrækkelig dokumentation på hendes evner og kunnen. Den holdning gjorde, at jeg bestemt ikke valgte hende, for jeg tror ikke, at vi ville være i stand til at samarbejde ordentligt. I stedet valgte jeg den person, der virkelig havde lagt et arbejde i opgaven og løst den på præcis den måde, jeg havde bedt om. Og vi har haft et fantastisk samarbejde lige siden.

Heller ikke i parforholdet kan man bare læne sig tilbage og sige, at når man i begyndelsen var forelskede, så skal det nok køre helt af sig selv resten af livet.

Ej heller er det nok at isolere udhuset og så lade det stå vinteren over uden et varmeapparat. Uanset hvor godt det er isoleret, skal der hele tiden tilføres varme, for at det ikke fryser til.

I alle livets forhold skal man hele tiden gøre noget ved at tilføre værdi, og gerne lidt mere, end der forventes, for at alle er glade og tilfredse – både i parforholdet og alle andre steder.

4:19 minutter https://youtu.be/DEuIB6GQA6U

Flere videoer på www.parforhold-parterapi.dk/tanker-paa-vandring
.


Mikael Hoffmann

Vi er afhængige af hinanden..