Spring til indhold

Spørgsmål#5 – Hvorfor er det så dyrt at gå i parterapi?

  • Anslået læsetid: 3 min read

Parterapeut Mikael Hoffmann

Problemer og økonomi

Hjem >> Spørgsmål & Svar >> Spørgsmål#5 – Hvorfor er det så dyrt at gå i parterapi?


Jeg får mange spørgsmål om parterapi, og jeg vil gerne bevare dem alle. Et spørgsmål lyder: ” Hvorfor er det så dyrt at gå i parterapi?”

Det er dyrt at gå i parterapi hos mig – men alt er som bekendt relativt, for det er f.eks. også dyrt at blive skilt, både økonomisk, på den følelsesmæssige konto, børnene, og så videre, – men det er relativt.

Jeg har ikke lyst til at betale 100 kr. for et rugbrød, hvis jeg mener, at det er alt for dyrt. Derimod kunne 30 kr. være okay.

Man kan sagtens finde parterapeuter, som er billige, men det hænger måske sammen med, at de er nye i branchen. Hvis man skal have foretaget f.eks. en hjerteoperation, og valget står mellem den nyuddannede og uerfarne kirurg, som er billig, eller den meget mere erfarne, velrenommerede professor, som koster betydeligt mere, hvad vælger du så?


Mikael Hoffmann


Erfaring

Min egen erfaring som parterapeut bygger på flere end 10.000 klienttimer, og jeg har netop fejret 25-års jubilæum som selvstændig psykoterapeut.

Hvis jeg udførte parterapi til en billig pris, ville jeg have en lang venteliste, og det er jo ikke rimeligt, hvis folk skulle vente i månedsvis på den næste session.

Derfor koster jeg det, jeg koster. Jeg lever af at hjælpe folk til at opnå noget, de oplever som værdifuldt, nemlig et godt parforhold, taknemmelighed, glæde, og en partner, som nu er meget lettere at være sammen med end før. Jeg har talent for dette, og jeg er dygtig til mit håndværk. Derfor koster det.

Jeg har i øvrigt klienter fra alle samfundslag. Hvorvidt noget opleves som  dyrt eller billigt hænger uløseligt sammen med, hvad man opfatter, man får ud af det, og om der er balance i det, man betaler, i forhold til det, man får. Det er faktisk det samme som et parforhold.

Hvis man ikke oplever en balance mellem det, man putter i parforholdet, og det man får ud af det, så har vi balladen, Så går man i parterapi for at finde forståelsen for hinanden, for det er altafgørende at finde den, for at have et godt forhold. Det samme gælder for forståelse for børn, arbejdsgiver, naboer og så videre. Når man kan det, så får man det godt.

Klik her - for at læse min artikel med 5 konkrete handlinger, der opbygger tillid og tryghed i parforholdet.

 

4:12 minutter

Klik også ind på YouTube Playlisten “Spørgsmål & Svar” (eller Kategorien med Spørgsmål & Svar her på hjemmesiden), hvor jeg på min langdistancevandring i sommeren 2018 optog flere end 50 korte videoer.
.


Mikael Hoffmann

Vi er afhængige af hinanden.