Spring til indhold

Positiv og negativ

  • Anslået læsetid: 5 min read

Positiv og negativ i parforholdetHvorfor bliver mænd frustrerede over deres kvindes negativitet?

Hjem >> /parforhold >> /kommunikation parforhold >> Positiv og negativ


Og hvorfor bliver kvinder irriterede over mændenes lalleglæde?

“Hvad gør jeg, når min mand er sur og negativ?”

Nogle mennesker har temmelig svært ved at forlige sig med tanken om, at der faktisk er forskel på mænd og kvinder (eller rettere det maskuline og det feminine i os alle sammen). Derfor er der så store problemer i mange parforhold.
Også i forhold af samme køn er der forskel. Det er derfor at jeg bruger udtrykkene maskulin/feminin i stedet for mand/kvinde. Dog har de fleste mænd mest af det maskuline, og de fleste kvinder har mest af det feminine i sig.
At respektere hinanden er at forstå og anerkende forskellene.


Mikael Hoffmann


Hvorfor er nogen mennesker meget negative, og andre mennesker meget positive?

Ét træ, der vælter, larmer mere, end end hel skov, der vokser…..

Hvis vi kigger cirka 30.000 år tilbage, var mandens job at bringe mad hjem og forsvare familien, og kvinden passede afkommet.

Så naturen udstyrede manden med et positiv (og optimistisk) holdning til sin jagt. Det kan godt være at han forsøgte at fange dyret ti gange, men det lykkedes kun den ene. Hvis han bebrejdede sig selv sit manglende held (de ni gange), ville han nok på et tidspunkt føle, at han var for stort et fjols til at jage og derfor give op. Dermed ville hans familie dø af sult.

min mand er sur og negativNaturen udstyrede kvinden med en negativ (eller skeptisk) holdning til de daglige oplevelser af en god grund. Forestil dig to forskellige situationer, efter at familien har vandret igennem den tykke og svært-fremkommelige jungle og endelig er kommet frem til en lysning: 1) Den ene kvinde går glad frem og nyder solens varme stråler, mens hun slapper af i de behagelige omgivelser. 2) Den anden kvinde ser mistroisk op mod himlen for at spejde efter rovfugle, der kunne angribe, og spekulerer på om der kunne ligge et rovdyr gemt bagved den store sten. Hvem af disse to har mon størst sandsynlighed for at overleve vildmarken for 30.000 år siden?

Når vi føler os pressede, overtager vores krybdyrhjerne allerbagerst i hjernen vores beslutninger og adfærd, og vi reagerer automatisk – også selv om det ikke er særligt fornuftigt eller rationelt i den tid, vi lever i nu.

Det er let nok at forstå sine egne bevæggrunde, men det kan være svært at se sin partners.

Løsningen er, at vi forstår og respekterer det andet køns forsvarsmekanismer, og måske i stedet for at forsvare os eller at gå til modangreb overvejer hvad grunden kan være til vores vidunderlige partners uhensigtsmæssige og grænseoverskridende holdning og adfærd. “Manden” skal være mere meddelsom og kunne turde kigge på sine fejltagelser og fortælle om dem. “Kvinden” skal være mere positiv, og fokusere på det, der virker, i stedet for at være fejlfinder. – Selvfølgelig er det svært. Hvis det havde været let, havde man jo gjort det forlængst. Det man har gjort hidtil FØLES jo rigtigt. Men hvis strategien, som er brugt indtil nu, ikke virker (altså ikke udmønter sig i et dejligt parforhold, som man gerne vil have) er det måske på tide at ændre sin strategi og sine vaner og holdninger, og det er selvsagt ikke nemt.

5:19 minutter

Klik her - for at læse min artikel med 5 konkrete handlinger, der opbygger tillid og tryghed i parforholdet.

  • Respekt for hinandens forskelle
  • Overvej grunden til din partners holdning og adfærd
  • Manden skal udtrykke sig noget mere
  • Kvinden skal være mere positiv og imødekommende

Med andre ord skal der i alle mennesker være mere balance mellem det maskuline og det feminine. Mellem det positive og det negative. Mellem det konstruktive og det kritiske. Det foregår alt sammen inde i os selv.
Et gammelt mundheld siger jo: For meget og for lidt fordærver alting.

Der er en anden væsentlig forskel mellem mænd og kvinder. Det maskuline siger normalt ikke så meget, men er fokuseret på det enkle. Det feminine snakker meget og bruger mange fyld-ord. Grunden er, at når urkvinden fx havde fundet et sted med bær, beskrev hun det detaljeret for sine veninder, så de også kunne finde det gode spise-sted. Men alt det snak irriterer mænd. De er stille, når de sniger sig frem til byttet, for at nedlægge det. Og dyret er aldrig det samme sted to gange i træk…..

Så der er forskel på de to køn. STOR forskel. Hvis man ikke erkender og respekterer disse forskelle, har man lagt op til problemer.Feedback fra klienter
Se klienters erfaringer og udtalelserGoogle anmeldersiderne vedrørende parterapien ved at klikke på desktop (hvis du sidder ved en computer) eller på mobil (hvis du har en mobiltelefon), samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser, som er anbefalinger sendt direkte til mig af klienter.

27:23 minutter

Se også andre klient-erfaringer med parterapi på www.parforhold-parterapi.dk/anbefalinger


Links til fire andre områder inden for parforhold:

Et godt parforhold

Krise i parforholdet

Misforståelser i parforholdet

Kommunikation i parforholdet


Links til andre artikler om kommunikation i parforhold:


Konflikter

Et afskedsbrev

Belønning og straf

Den kinesiske bonde

Barrierer

Bliv glad

Kontakten

Kritik og bebrejdelser

Brok

Positiv og negativ

Sig JA

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen


Min mand er sur og negativ. Hvad gør jeg?


Mikael Hoffmann

Vi er afhængige af hinanden.


.