Spring til indhold

Revolution

  • Anslået læsetid: 2 min read

Hvad har det amerikanske præsidentvalg med danske parforhold at gøre?

Kan vi mon lære noget fra det ene område, som vi kan få glæde af på det andet område?

Hjem >> Parforholdet >> Revolution


Historien viser, at hvis ulighederne i samfundet bliver for store, opstår der revolutioner. Både den franske og den russiske revolution var meget blodige. I USA vil der med den nye præsident uden tvivl komme forandringer, og fremtiden vil vise, hvilken retning USA og resten af verden vælger at bevæge sig i (bevidst eller ubevidst). Men en enkelt ting vil være helt sikkert, og det er, at hvis uligheden i samfundet bliver større, end den er nu, kan det danne grobund for endnu en revolution.

Mikael Hoffmann


Også i parforholdet kan vi opleve en slags revolutioner, enten i form af ydmygende skænderier, hårde skilsmisser eller ligefrem mord. Når uligheden mellem parterne føles for stor, eller uretfærdighederne bliver for overvældende, skaber det gnidninger og modstand. I nogle tilfælde er uligheder tydelige, fysiske og helt reelle, med fx fråseri/mangel/lidelse, men i andre tilfælde kan det være svært at se, fordi det foregår på et psykologisk og følelsesmæssigt plan.

Hvis det franske hof for 200 år siden ikke været så grådige og selvviske, men mere lyttet til folket, havde en masse mennesker ikke mistet hovedet i guillotinen. Hvis den nye præsident i USA skaber endnu større kløfter mellem rig og fattig, kan det måske ende på samme måde.

Hvordan kan vi bruge denne viden om konsekvenser i vores eget parforhold? Ved bevidst at skabe balance på alle planer. Ved bedre at forstå hinanden, både med længsler, smerter og behov – uden nødvendigvis at være enige. Ved at komme i øjenhøjde med hinanden med tillid og tryghed, samt respekt for vores forskelligheder.

Det er ikke umuligt at forhindre en truende revolution. Man skal bare vide, hvordan det skal gribes an og handle derefter.

 

lokalavisen-frederiksberg-nov2016

Klik her - for at læse min artikel med 5 konkrete handlinger, der opbygger tillid og tryghed i parforholdet.


Mikael Hoffmann

Vi er afhængige af hinanden.


.