Er du og din partner soulmates?

Hvad vil det sige at være soulmates?

 • Lever du sammen med en person, du har været hamrende forelsket i og har et erotisk forhold til, men som du nu er i tvivl om overhovedet er din soulmate?
 • Overvejer du om der kunne være andre, der måske matchede dig bedre, end den person, du lever sammen med nu?
 • Er du havnet i en kedelig trummerum, hvor du længes efter forelskelsens kriblende rus og lethed, med mere glæde og kærlighed i samlivet?

Soulmates i parforholdetMange tror, at parforholdet handler om at finde den bestemte person, der matcher perfekt, og at når man har fundet ham eller hende, kan man leve lykkeligt sammen resten af livet. ”Når jeg finder sammen med min soulmate, er min lykke gjort.” Dette er en ret udbredt – men forkert – antagelse, som har resulteret i adskillige genvordigheder og skilsmisser.

Det perfekte parforhold med soulmaten skal der ikke ledes efter, men tværtimod skal det skabes.

Ideen om at finde sin ”anden halvdel” og sjæleven blev sandsynligvis grundlagt af græske filosoffer som blandt andre Platon. Han mente, at alle mennesker var delt i to, og at der var en tvilling et eller andet sted, som ønskede at blive forenet med den anden halvdel. Samtidig indebærer ideen om halvdelene, at der eksisterer en perfekt person for os, og at det kun handler om at finde ham eller hende. Man har en fornemmelse af, at når dette lykkes, vil kærligheden og livet være let.

Men denne overbevisning er en form for ansvarsforflygtelse og har vildledt mange mennesker, hvilket har skabt mange unødvendige problemer i mange parforhold.

Hvis du oprindeligt ledte efter den perfekte partner, skulle du jo egentlig selv være perfekt, for at kunne matche din anden halvdel – og var du det? Lad os nu antage at du fandt en perfekt mand/kvinde, ville det så over tid øge dit selvværd og din selvtillid at være sammen med denne person? Ville det perfekte menneske blive ved med at synes, at det var fantastisk at være sammen med dig, der, lige som alle os andre, er fyldt med fejl og mangler? Hvor godt mon det ville gå i løbet af nogle år?


Klik her for at læse artiklen, hvor jeg afslører to hemmeligheder fra parforholdet

To grupper

Det viser sig, at når det drejer sig om at finde en god partner, deler holdningerne sig i to grupper. Den ene gruppe mener, at der er den helt rigtige person derude, der bare skal findes. Altså en soulmate. Den anden gruppe er klar over, at der skal arbejdes målrettet og vedholdende på parforholdet for at få det til at lykkes og blive godt.

Den første gruppe mener, at bare man er forelsket nok, kan man overvinde alle forhindringer. Samtidig mener de, at hvis det ikke går så let, må det være fordi de har valgt den forkerte person, som så bliver skiftet ud med en ny. Igen og igen!

Den anden gruppe mener, at der ikke findes nogen perfekte prinser eller prinsesser, men at der skal arbejdes på sagen. De er klar over, at man må forvente, at et parforhold med varig kærlighed ikke er en nem proces. Evig kærlighed kommer af personlig disciplin, kompromis’er, målrettethed, ansvarlighed, selvansvarlighed, konsekvens og engagement. Kort sagt personlig udvikling, som derfor mere handler om dig, end om din partner.


Psst… Gør som flere end 1.600 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Skænderier og uenigheder

Der er fem hovedområder, hvor ægtefolk/par oftest skændes:

 • Sex og erotik
 • Penge
 • Arbejde og tid sammen
 • Børn
 • Husligt arbejde

Dog er alle disse områder symptomer på noget andet, der ligger nedenunder. Vi tror fejlagtigt, at fx mangel på penge eller uenighed om vasketøjet er årsagen til udfordringerne, men disse stridspunkter dækker over mere grundlæggende problemer i samværet. Når de reelle problemer, fx manglende eller dårlig kommunikation, bliver adresseret, vil symptomerne forsvinde helt af sig selv.


18:49 minutter

Har du brug for gode råd og hjælp til dit parforhold, så klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50)

Følelsen af soulmates

Et godt parforholdHvordan kan man mærke, at man er på bølgelængde, at man er soulmates, og at arbejdet i fællesskab har båret frugt:

 1. Når I er sammen, føles det som at være kommet hjem
 2. I jeres kommunikation med hinanden forsøger I først og fremmest at FORSTÅ hinanden
 3. I har et fælles mål eller mission i livet
 4. Når I er sammen, virker verden som et bedre sted
 5. Dit humør bliver bedre, når I er sammen. En gang imellem er der lidenskab og erotik, og andre gange er der ikke.
 6. Når du ser på din partner, ser du en del af dig selv, du har savnet. Måske er det gennemslagskraft eller eventyrglæde. Det er noget, der gør, at du føler dig mere komplet i dit liv
 7. Når I er sammen, bliver du mere optimistisk med hensyn til fremtiden
 8. Du kan være mere autentisk og ærlig sammen med din partner
 9. Når I er sammen, arbejder I begge hårdt på at overvinde dårlige vaner og blive mere kærlige mennesker
 10. I hjælper hinanden med jeres fejl og mangler på en diplomatisk og hensynsfuld måde

De ovennævnte kvaliteter vokser med tiden. De bliver ikke mindre eller forsvinder.

Lad være med at være bekymret, hvis du ikke oplever, at alle ti ting er opfyldt i samværet med din partner. Listen er hverken fuldkommen eller enten-eller. Hvis du føler, at seks eller flere af punkterne er opfyldt, er du godt på vej.Feedback fra klienter
Se klienters erfaringer og udtalelser vedrørende parterapien på Google til desktop eller Google til mobiltelefon, samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser.

27:23 minutter

Se også andre klient-erfaringer med parterapi på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser


Links til fire andre områder inden for parforhold:

Kommunikation i parforholdet

Krise i parforholdet

Misforståelser i parforholdet

Et godt parforhold


Links til andre artikler om soulmates og godt parforhold (de seks af dem ses herunder):

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen
Brug F5-tasten (eller genopfrisk siden) for at se andre artikler


Soulmates

 

.

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann