Skal en smerte altid fjernes?

dreamstimemedium_5580650Hvorfor har vi smerter?

Smerter er naturlige og nødvendige. Naturen har skabt smerter til at advare os om noget, der kan skade os. Hvis vi ikke kunne mærke smerte, ville vi komme galt af sted mange gange i løbet af dagen, og det kunne også være livsfarligt.

Men i dagens samfund virker det som om at smerter for hver en pris skal fjernes. Det gælder både fysisk smerte (se blot smertestillende medicin-reklamer ved bus-stoppestedet), som det gælder følelsesmæssige smerter.

Hvad sker der, hvis man bare får den irriterende brandalarmklokke til at holde op med at ringe – uden at man derefter slukker ildebranden?

På dr.dk er der i dag en artikel om, at børn mærker flere smerter hos lægen, end de voksne er klar over.
www.dr.dk/nyheder/indland/boern-har-flere-smerter-end-foraeldre-og-laeger-tror
Men mon den omtalte smerte kunne handle om noget helt andet, end hvad der påstås i artiklen? Måske har børn en intuitiv fornemmelse af, at vacciner ikke er godt for dem, og derfor hjælper deres alarmsystem dem som advarsel. Hvorfor skulle dette alarmsystem slukkes? Hvad kunne konsekvensen blive?

Smertedulmen har mange forklædninger. Det kan være både underholdningsbranchen, misbrug/afhængighed, medicin – og måske også en del af psykoterapien.
Er vi blevet et samfund med symptombehandling i stedet for årsagsbearbejdning?
Hvis man blot fjerner den umiddelbare smerte ved en irriterende chef, eller tennisalbuen, eller mangel på penge – eller ved et dårligt kørende parforhold – uden at gøre noget ved den bagvedliggende ÅRSAG til, at det går dårligt, vil man enten være lige vidt, eller man risikerer i værste fald at ødelæggelserne bliver endnu større. Man kan godt skifte job, eller tage en smertestillende pille, eller lave et bankrøveri, eller lade sig skille, men det hjælper bare ikke noget i det lange løb, hvis man ikke får kigget sine holdninger og sin adfærd efter i sømmene og justerer kursen lidt.

Hvis man vil HAVE noget andet, end det, man har fået indtil nu, bliver man nok nødt til at GØRE noget andet, end det, man har gjort hidtil.
Selvfølgelig er det svært. Hvis det havde været let, havde man jo gjort det forlængst.


Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Jeg hjælper jeres parforhold tilbage på sporet igen.
Klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50) for en gratis afklarende samtale

.

 

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann