Spring til indhold

Sammenhængen mellem bil, tog og parforhold

 Er der en sammenhæng mellem parforholdet – og bilkørsel og togtrafik? Kan vi lære noget af de andre områder, får at få det lettere med vores partner?

Der er visse lighedspunkter mellem det at køre bil og parforholdet.

I gamle dage, for et halvhundrede år siden eller mere, var et parforhold faktisk lidt ligesom at tage toget. Man skulle sørge for at komme på den rigtige perron og ind i det rigtige tog. Herefter kunne man faktisk godt sidde og slappe af og nyde turen. Man skulle bare sørge for at komme af på rette station.

I dag er parforhold mere som at køre bil. Man skal hele tiden holde øje med, hvad der foregår. Man er nødt til at navigere i trafikken og holde øje med skilte og afkørsler. Der skal tages højde for uforudsete hændelser, og man skal hele tiden tjekke bilens instrumenter, eksempelvis for at se om man kører for hurtigt eller om der mangler benzin. Endvidere er der de regelmæssige serviceeftersyn, som skal overholdes. Man vælger selv, hvilken bil man vil køre i – om det er en Fiat, Tesla eller en Rolls Royce. På mange måder er nutidens parforhold meget komplekst. Der er mange ting at tage hensyn til, det går anderledes stærkt nu, og man skal ikke slippe koncentrationen ret længe før bilen kører i grøften, eller ind i en modkørende bil. Det får nemt nogle alvorlige konsekvenser.

 
Klik her for at se flere anmeldelser

Så, hvis man behandler sit nuværende parforhold ligesom togpassageren, der læner sig tilbage med avisen, og er uopmærksom på verden, så skyder man sig selv i foden. Kravene til et moderne parforhold er nemlig mere omfattende i dag. Heldigvis kan det dog læres, som det også kan læres at køre bil, men det kræver konstant opmærksomhed – og nogle gange lidt hjælp og vejledning udefra (fra en professionel kørelærer, der har masser af erfaring i det).

2:24 minutter

.