Godt købmandsskab

dreamstimemedium_8921504En af mine bekendte blev skilt fra sin kone. De solgte deres hus og købte sig hver et nyt. Men efter nogle år fandt de sammen igen. Det gik op for dem, at den lille “øvelse” havde kostet dem omkring 2 millioner kroner – og at en tur hos en parterapeut ville have været betydeligt billigere.

Jeg fik fornyligt en henvendelse fra en meget velhavende mand med en stor virksomhed. Han havde allerede kunnet gennemskue, at en skilsmisse ville koste ham flere millioner kroner over de næste 10 år. Han kunne godt se, at det ville være fornuftigt købmandskab at investere en betydelig mindre sum i intensiv parterapi og individuel terapi hos mig. Heldigvis kom de til mig i så god tid, så det var relativt let at redde parforholdet, hvor de igen fandt lykken.

Nogle af mine klienter kommer til mig ret sent i et problematisk parforhold, og så er det sværere at redde stumperne. Heldigvis er det ikke umuligt, men det er hårdere og tager længere tid.

Hvis man vælger at komme i allersidste øjeblik, kan det sammenlignes lidt med at hoppe ud fra et fly, og nogle få hundrede meter over jorden begynde at overveje om man skulle have haft faldskærm på og hvad type faldskærm det skulle være. På dette tidspunkt er det faktisk for sent. Det er derimod på vej ind i flyet, at du skal vurdere, om du overhovedet skal op i flyet, hvad faldskærm du skal have på, du skal have tjekket snore og stropper på faldskærmen, måske også øvet dig lidt osv.

Jeg har stor respekt for de mennesker, der tager ansvar for deres situation, og rækker ud efter hjælp, når det er nødvendigt. Det er et styrketegn – i stedet for at køre hele vejen ud over kanten med store menneskelige og følelsesmæssige omkostninger.

.

 

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann