Spring til indhold

Er du den jaloux ægtemand eller kæreste?

  • Anslået læsetid: 5 min read

Jalousi er et tegn på usikkerhed

Hjem >> /parforhold >> /krise parforhold >> Er du den jaloux ægtemand eller kæreste?


Voldsom jalousi er en af ​​de hurtigste og sikreste måder at ødelægge et godt parforhold på.

Det handler om din manglende tillid til din partner – og om din egen selvtillid.

Jalousi minder lidt om misundelse. Men hvor misundelse får en til at ville eje noget, som tilhører en anden, er jalousi at ville have noget, man mener tilhører en selv. Jalousi gør en bange for at miste noget til en anden.

Ur-begrundelsen for jalousi er, at når man tilbage i tiden havde investeret energi i et andet menneske, ville man ikke spilde denne energi.


Mikael Hoffmann


Frygt

Hvis ens partner hellere vil leve sammen med et andet menneske, kan der opstå frygt. Dette er en reaktion på en opfattet trussel, nemlig truslen om et brud. Endvidere bliver man bevidstgjort om ens egne fejl og mangler. Man vil derfor typisk i højere grad værne om det, der er, og gøre en indsats for at blive mere medgørlig.

Den jaloux mand:

Ved at handle på en jaloux måde, viser du din kvinde, at du ikke føler sig værdig til hendes kærlighed, og at du er bekymret for, om hun kommer til at finde en anden fyr, som er “meget bedre” end dig.

Jalousi er også et utrolig irriterende personlighedstræk. Et jaloux mønster vil med stor sandsynlighed skubbe hende væk fra dig.

Glem aldrig, at kvinder er tiltrukket af stærke mænd (på et eller andet område). Hvis en kvinde opdager, at du mangler selvtillid, så hun vil miste respekten for dig. Hvis hun ikke respekterer dig, kan hun ikke elske dig.

Måske tror du selv, at det bestemt ikke er på grund af din manglende selvtillid, at du er den “jaloux type”. Måske tror du, at grunden til din jalousi er, at du virkelig elsker og holder af hende. Eller måske er din opfattelse, at du ikke kan stole på hende. Ingen af disse forklaringer køber hverken jeg – eller din partner.

Jalousi handler udelukkende om følgende:

  • dig selv
  • dine følelser af usikkerhed
  • din mangel på selvtillid
  • dine følelser af mindreværd

Og det er dit problem – ikke hendes. Det har intet med hende at gøre.

HVIS du virkelig ikke kan stole på hende, fordi hun er upålidelig, hvorfor spilder du så din tid med hende? Find dog en anden kvinde, som du kan stole på. Hvis du ikke gør det, er det fordi du har brug for at leve sammen med en kvinde, du ikke kan stole på. Også dette har udelukkende noget med dig og dine overbevisninger (din historie og erfaringer) at gøre.

Handling

Så hvad gør du, mand, hvis du er den sygeligt jaloux type, og du vil ændre dette?

JalousiDer er kun én sikker metode: At du får arbejdet med dig selv og dine holdninger! På den måde vil du få mere selvsikkerhed, og hun vil få respekt for dig. Det vil bringe jer tættere sammen. Lad hende gøre, hvad hun vil.

Giv din kvinde al den frihed, hun ønsker. Du må ikke beklage dig, når hun går ud med sine venner. Smil, hvis hun fortæller dig, at hun vil spise frokost med sin gamle kæreste. Vær tålmodig, hvis hun vil på mande-stripbar med sine veninder. Vær stolt over at vise din tillid til hende.

Ved at HANDLE tillidsfuldt over for disse omstændigheder (der gør de fleste mænd jaloux), vil det rent faktisk trække hende hen til dig. Ved at gøre dette, kan du vende det negative personlighedstræk (jalousi) til et positiv personlighedstræk (selvtillid).

Du skal byde disse situationer velkomne og se dem som muligheder for at få vist din tillid til hende … og det vil bringe jer tættere sammen.

Selvfølgelig er det ikke let at gøre. Hvis det havde været let, havde du jo gjort det for længe siden. Lad være med at tumle med det alene. Den bedste og mest effektive måde at komme over sin jalousi på, er ved at søge professionel hjælp – ligesom du opsøger tandlægen hvis du har ondt i tanden, eller henvender dig til urmageren med et ur, der går forkert.

Dagens gode nyhed er at det er muligt at ændre en ødelæggende jalousi holdning – hvis du altså selv ønsker det! Det kræver viljestyrke og tid. Men belønningen vil være et lettere og sjovere liv i et godt og sundt parforhold.

Klik her - for at læse min artikel med 5 konkrete handlinger, der opbygger tillid og tryghed i parforholdet.

2:00 minutter (undskyld, at lyden er så dårlig. Det er en gammel video)Feedback fra klienter
Se klienters erfaringer og udtalelserGoogle anmeldersiderne vedrørende parterapien ved at klikke på desktop (hvis du sidder ved en computer) eller på mobil (hvis du har en mobiltelefon), samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser, som er anbefalinger sendt direkte til mig af klienter.

27:23 minutter

Se også andre klient-erfaringer med parterapi på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser


Links til fire andre områder inden for parforhold:

Et godt parforhold

Kommunikation i parforholdet

Misforståelser i parforholdet

Krise i parforholdet


Links til andre artikler om kriser i parforhold (de seks af dem ses herunder):

Keywords: Description:

Afhængighed

Anerkendelse

Ansvarsfordeling

At slå

Bekymringer

Jaloux

Jalousi

Det værste

Tro

Bank

Konflikt

Vrede

Skænderi

Undgå skænderier

Udfordringer

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen
Brug F5-tasten (eller genopfrisk siden) for at se andre artikler.


.