Opmærksomhedssignal

opmærksomhedssignalKommunikation

En gang imellem har vi brug for opmærksomhed. Det kan pludselig være meget nødvendigt med nærvær, lytten og medfølelse fra vores partner. Det er helt naturligt og i orden at have det behov, men alt for ofte får vi ikke det, vi gerne vil have. For det meste er det imidlertid, fordi vi ikke selv har været i stand til at få kommunikeret ordentligt, hvad vi har brug for.

Et godt værktøj til at få dækket dine behov og opfyldt dine ønsker er tre-trins raketten, som på en enkelt måde gør dig i stand til lettere at få det, du gerne vil have.

Men hvis du “blot” har brug for et øjebliks nærvær fra din partner, er her et hurtigere trick:


Psst… Gør som flere end 1.600 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Mærke efter

Først og fremmest skal du mærke efter, hvor vigtigt for dig det er med nærværet i det pågældende øjeblik. Dernæst skal du mærke efter, hvor lang tid med fuld opmærksomhed du har brug. Disse to ting skal komme ud af din mund på en hensigtsmæssig måde, så din partner kan høre og forstå hvad du mener. For eksempel siger du: “På en skala fra 1 til 5 (hvor 1 er “ikke særligt vigtigt” og 5 er “livsnødvendigt”) er jeg lige nu på 2, og jeg har brug for dit nærvær i fem minutter.” Det vil få din partner til at lægge sine ting til side og afsætte den nødvendige tid – eller måske sige: “Er det OK at jeg lige gør dette her færdigt? Så skal jeg nok være der.”

Hvis I skal på ferie og i lufthavnen er på vej ud til gaten, kan følgende måske udspille sig: Din partner siger “Jeg er på en 5’er lige nu, og jeg har brug for din opmærksomhed i et halvt minut”. Det er signal til, at du skal lade fly være fly, selv om gaten lukker om et lille øjeblik, og lytte til din partner med 100% opmærksomhed og øjenkontakt – helt uden at udtrykke hastværk eller irritation.


Klik her for at læse artiklen, hvor jeg afslører to hemmeligheder fra parforholdet

Tillid

Det er vigtigt, at ingen af jer misbruger skalaen. Din partner skal have tillid til, at du kan mærke ordentligt efter og udtrykke dig klart. Og det er også vigtigt, at du meget omhyggeligt overholder den lovede tidsramme,uanset om det er 10 sekunder, 5 minutter eller to timer. Når din partner er klar over og har tillid til, at der er en bagkant, vil din partner også langt bedre være i stand til at holde sig fokuseret i hele kontakt-tidsrummet.

Ovenstående er en effektiv måde at få din partner til at lytte til dig og give dig sit nærvær, når du har brug for det.

Opmærksomhedssignalet hænger til dels sammen med stop-signalet, som omtalt på www.parforhold-parterapi.dk/stopsignal

Se også www.parforhold-parterapi.dk/parterapi/kommunikation-i-parforholdet/det-hvide-flag

Har du brug for gode råd og hjælp til dit parforhold, så klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50)

.