Burlesque Festival

For andet år i træk afholdes der Burlesque Festival 2011 i Warehouse 9 efter sidste års store succes. Festivalen inviterer igen i år publikum indenfor til et udfordrende show med yderst kropspolitisk bevidste performere, som udfordrer traditionelle iscenesættelser af køn, identitet og seksualitet ved hjælp af kabaret, satire, komik, teater, ny cirkus, vaudeville og strip.

Ordet burlesque betyder egentlig ”op og ned” og genren handler ofte om at vende sociale normer på hovedet. Betydningen kan ligeledes hentes fra det italienske ord ”burla” som betyder spøg. Da Burlesque kom frem tilbage i 1860'erne var burlesqueshows en kombination af satire, performance art og voksenunderholdning. Burlesque slog først rigtigt igennem i 1900-tallet med navne some Josephine Baker, Mae West og Marlene Dietrich, som brugte sine burlesque-shows til at kommentere kritisk på samfundsudviklingen i den tyske mellemkrigstid.

Hvor: Warehouse 9, Den Brune Kødby, Halmtorvet 11
Hvornår: 7.-8. oktober og 25.-26. nov. Alle aftener kl.21-02
Hvordan: Billetter koster 150 kr. og kan købes via www.newburlesque.dk

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann