Illusioner – et teaterstykke

illusioner

Jeg har lige været inde at se forestillingen “Illusioner” på Husets Teater på Halmtorvet. Et spændende og medrivende stykke. Fantastisk sat op. Betagende rekvisitter og effekter. Flot skuespil. Og så kunne de fire skuespillere oven i købet også både synge og spille på instrumenter. Ganske godt endda!

Monologer
Stykket var en lang række af monologer. Ikke en eneste gang talte de med hinanden. Både på scenen, og som beskrivelse af hvad der foregik imellem de to par på kryds og tværs i deres lange liv sammen. Der var overhovedet ingen dialog eller forståelse. Kun gisninger og illusioner.
Jeg sad under forestillingen og blev endnu mere glad for mit arbejde som parterapeut, hvor jeg dagligt oplever, at jeg er i stand til at få folk til at tale sammen, forstå hinanden, og føle sig forstået.


Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.Kærlighed
Stykket kredsede af gode grunde meget om begrebet kærlighed. Ægte kærlighed. Der var mange gode pointer gennem hele forestillingen, med taknemmelighed, ærlighed, at kærlighed er at give, den skal være gensidig, den kræver en anstrengelse, og at den kan antage mange forskellige former.
Men i mine øjne manglede en enkelt vigtig ting, nemlig en tydeliggørelse af forskellen mellem begreberne forelskelse og kærlighed. Min egen definition på kærlighed er, at det er VALGET at give sin elskede (og i øvrigt alle mulige andre), hvad vedkommende gerne vil have. Når begge gør dette, mærker de kærligheden. Det drejer sig selvfølgelig om de fem kærlighedssprog: Anerkendende ord, tid til hinanden, tjenester, fysiske gaver og fysisk berøring. Se www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/forskellen-mellem-forelskelse-og-kaerlighed

Gammelt og eviggyldigt tema
Manuskriptet til stykket er fra det gamle Rusland. Der var på en måde noget gammeldags over forestillingen – og også noget eviggyldigt. Jeg kom til at tænke på min gamle faster, der havde et stift ben. Da hun i sine unge dage brækkede hoftebenet, fik hun valget mellem at gå med smerter resten af sit liv, eller at have et stift ben, hun ikke ville kunne bevæge. På samme måde er det mit indtryk, at mange parforhold i dag stadig kun har valget mellem de to muligheder. Smerter eller stivhed. Nu har vi heldigvis mulighed for at gøre noget anderledes for at skabe bevægelighed og liv – både fysisk med vores krop, og følelsesmæssig med vores parforhold. Det skal “blot” et indgreb og noget færdighedslæring til, for at rette op på ubalancen.

Forestillingen kører frem til 17. oktober 2015
på Husets Teater i København
www.husetsteater.dk/forestillinger/illusioner/
.

Har I brug for hjælp i jeres parforhold til at få det bedre med hinanden, så klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50)

.

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann