Hvert ottende par har opgivet sex

Sexliv og parforhold

Nogle får for lidt, og andre får for meget. Sådan er det også med sexlivet i mange parforhold.

parforhold og sexEn undersøgelse fra Megafon af 1.045 danskere over 18 år i februar 2014 viser, at i hvert ottende ægteskab er sexlivet mere eller mindre gået i stå. Det er bestemt ikke gode nyheder for parforholdet, for erotisk er den mørtel, der skal holde parforholdets mursten sammen og gøre muren stærk.

Uden sex og intimitet er det mere venskab i et bofællesskab end det er kærlighed og nærhed. Når mørtelen mangler, kan muren også lettere bryde sammen.

Lyst

Lyst er ikke noget, man har. Det er noget, man skaber. Og det er mandens ansvar at begære sin kvinde. Hvis han ikke påtager sig lederskabet for parforholdet, vil hans dovenskab/uvidenhed lægge et alt for stort pres på kvinden. Hun har i forvejen moderskabet at være ansvarlig for, og ønsker selvfølgelig ikke at blive overbelastet.

Føler kvinden, at hun står alene med alting, kan hun blive frustreret og føle sig svigtet. Imidlertid er det ikke kun mandens ansvar at få sexlivet til at fungere. Det handler meget om rollefordelingen i hjemmet. For meget ligestillingen er ikke godt for polarisering og sexliv. En kvinde vil have en rigtig mand, der gør mande-ting (til trods for at hun måske siger det modsatte).

Men det viser sig, at hvis manden føjer sig i alt, hvad kvinden beder ham om, mister hun respekten for ham og begynder at foragte ham, og så kører den negative skrue.

Et erotisk samliv er afgørende for et godt kærligt parforhold. Man skal ikke kun vælge at være sammen for at spare husleje eller på grund af børnene. Man skal gøre en indsats for det gode parforhold fordi det føles dejligt og for at være optimale rollemodeller for børnene.

Det er muligt at puste nyt liv i sexsamværet – hvis man lærer parforholdets færdselsregler at kende – og overholder dem.


Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Jeg hjælper jeres parforhold tilbage på sporet igen.
Klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50) for en gratis afklarende samtale

.

 

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann