Svenske skærgård

Svenske skærgård

Udfordringer og ubalancer

Jeg er af den overbevisning, at alle ubalancer og helbredsmæssige udfordringer kommer af enten en forgiftning eller en mangeltilstand. Det vil sige noget, man har fået enten for meget eller for lidt af.

Vi har brug for alting, i større eller mindre mængder. Vand har vi brug for temmelig meget af hver dag. Zink skal vi kun have en lille smule af en gang imellem (i maden).

Forgiftningen eller mangeltilstanden kan komme enten drypvis, eller som en pludselig alvorlig hændelse.

Hvis vi falder i vandet og ikke kan ånde, drukner vi.

Hvis vi får et chok, kan det udløse et traume.

Hvis vi spiser ensidig kost, har det nogle konsekvenser på sigt. www.dr.dk/nyheder/viden/kroppen/17-aarig-blev-blind-af-vitaminmangel-spiste-kun-pomfritter-koed-og-hvidt-broed

Forgiftningen og mangeltilstanden kan være enten fysisk, psykisk, følelsesmæssig eller spirituelt.

Fysisk

En mangeltilstand kan være ikke at få tilstrækkeligt væske. Efter nogle uger dør man af udtørring.

En forgiftning kan være at drikke 50 liter vand om dagen. Efter et stykke tid vil man dø, fordi alle næringsstoffer skylles ud af kroppen.

En mangeltilstand er skørbug (C-vitamin). For nogle hundrede år siden levede søfolk kun af rom og beskøjter. Efter nogle måneder tabte de tænderne, fik blødende sår, blev svage og døde til sidst.

En forgiftning er, hvis du spiser alt for meget C-vitamin. Først får du diarré, og efter et stykke tid dør du.

Psykisk

voldEn forgiftning er for stor ansvarsfølelse, som kan lede til stress.

En mangeltilstand kan være for lidt at lave, der kan føre til kedsomhed og stilstand.

Mangel på en fader-skikkelse i barndommen kan resultere i bande-mentalitet.

En dominerende far kan have konsekvenser i form af lavt selvværd.

Følelsesmæssigt

For meget og for tæt på kan føles som omklamring.

For lidt kan føles som ensomhed.

Hvis man mister sit barn, eller kontakten med sit barn, kan man få fysiske symptomer i form af helbredsmæssige udfordringer. Det samme gælder tab af partner eller job.

Spirituelt

Mening med livet. For lidt og for meget fordærver alting.


Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.Immunforsvaret

Kroppens immunsystem er dens forsvarsværk. Jo stærkere immunforsvaret er, jo bedre har du det.

Hvis du har et velfungerende immunsystem, er din krop i stand til at slå fjenderne tilbage. Hvis dit immunforsvar derimod er svækket, kan dit helbred og din psyke tage skade.

Immunforsvaret er kroppens egen måde at holde sig selv i balance på. Der er intet kunstigt i det. Sådan har det været i temmelig mange tusinde år…

Den svenske skærgård

svenske skærgårdBilledligt set situationen, som at du sejler i den svenske skærgård med en masse klipper og skær. Forestil dig, at vandstanden er immunforsvaret, og de undersøiske klipper er de forskellige helbredsmæssige, psykiske og genetiske udfordringer.

Jo lavere vandstanden er, jo større er risikoen for at sejle på et skær, så bunden på dit skib bliver flået op, med efterfølgende forlis.

Hvis immunforsvaret er svagt, kan selv en lille skramme betyde alvorlig svækkelse og måske død.

Hvis immunforsvaret er højt, kan det være en fordel en gang imellem at få en skramme eller rift. Det holder kroppens egne ”soldater” i træning, så de kan klare mere modstand senere. En lille forgiftning er den (naturlige) vaccinations-funktion.

Hvis vandstanden er tilstrækkelig høj, er du i stand til at sejle hen over klipperne uden risiko. Vandstanden er høj, når du har styrket dit immunsystem. Det kan for eksempel være højt selvværd, at spise sund mad, kvalitetssøvn, gode relationer og så videre.

Klipperne i billedet repræsenterer de forskellige udfordringer for forskellige mennesker. For nogle mennesker er det højestliggende skær for eksempel blodsukkerbalance-problemer eller en bestemt psykisk udfordring. For andre kan det højeste skær være ledproblemer. For de sidstnævnte mennesker kan blodsukkerbalance-problemer være klipper, som ligger betydeligt lavere (billedligt set).

Nogle mennesker kan have været i krig i Afghanistan uden at være synderligt påvirket af det. Andre får et traume af at blive skældt ud af en med-passager i bussen.

Vandstanden i ovennævnte billede kan synke på grund af en svækkelse af immunsystemet med en mangeltilstand eksempelvis for lidt kærlighed, omsorg, sikkerhed, motion, nødvendige basale næringsstoffer, mening med tilværelsen og så videre.

Eller vandstanden kan synke på grund af en forgiftning for eksempel alt for meget stress, forurening, chok/traumer, vrede, negativitet, giftstoffer, medicin, sukker, alkohol, tobak og så videre.

Når vandstanden sænkes, risikerer man at løbe ind i præcis den klippe, der for dette menneske er tættest under overfladen – og det er forskelligt fra menneske til menneske og fra alder til alder.

Symptomer eller årsager

Nogle klienter tror, at behandling kun handler om at finde ned til den hændelse, der forårsagede alle dårligdommene. Det kan selvsagt ikke lade sig gøre, hvis det er små påvirkninger, der er sket over en længere periode.

Hvis du gennemgår en hvilken som helst behandling, og der ikke sker en blivende positiv forandring, er det symptombehandling. For eksempel vil massage ikke hjælpe på eftervirkningerne fra et chok. Massagen kan løsne op, men må ikke stå alene, hvis der skal ske en transformation til noget bedre.

Alt for mange behandlere mener, at alene deres behandlingsmetode eller medicin kan ”kurere” en hvilken som helst lidelse. Det er sjældent rigtigt. Mennesket bør ses som en helhed.

Uhæmmet celledeling kan være forårsaget af eksempelvis ubalance i maskuliniteten og oplevelsen af sig selv som mand (testiklerne) eller femininiteten og oplevelsen af sig selv som kvinde (brysterne).

Den psykiske og følelsesmæssige påvirkning kan have været længe undervejs (eksempelvis mobning, stress, lavt selvværd og negativitet) eller en pludselig hændelse (eksempelvis et traume, dødsfald, fyring, skilsmisse og overfald). Tobaks-rygning er en forgiftning, som kan resultere i uhæmmet celledeling i lungerne.

Nogle mennesker risikerer pludselig at få konstateret uhæmmet celledeling uden grund. Men det viser sig, at der altid er foregået et eller andet voldsomt lige forinden. Desværre tror en del af lægevidenskaben stadigvæk (forhåbentlig kun nogle år endnu) at det er cellerne, der skal fokuseres på.

At cellerne er årsagen, og at denne helbredsmæssige udfordring skal BEKÆMPES. Men heldigvis bliver flere og flere klar over, at den uhæmmede celledeling kun er et symptom på noget andet, ligesom feber heller ikke er årsagen, men kun et symptom. Der skal primært forebygges, og ikke bekæmpes.

Hvis man ønsker at “kurere” uhæmmet celledeling, skal der nok årsagsbearbejdes i form af enten at fjerne forgiftningen eller bringe balance i psyken og følelserne. Og fokusere mindre på at give medicin, eller fjerne kropsdele, eller fylde patienten med gift, eller at udsætte patienten for bestråling. Bortset fra fjernelse af kropsdelene er disse ting i sig selv forgiftninger, som svækker yderligere. Hvis man ikke får fjernet eller bearbejdet årsagen, vil det ikke hjælpe noget som helst, og ødelæggelserne fortsætter.

Diagnoser

symptomerDer er ingen mennesker, der ER hverken onde, borderline, pædofile, spiseforstyrrede, alkoholikere eller lignende. Mennesker BLIVER ovennævnte på grund af de input, de modtager i livet, – hvilket vil sige den måde vi ER overfor hinanden på.

ALLE pædofile har på et tidspunkt i deres liv (barndom) været udsat for overgreb, – men det er heldigvis ikke alle, der som børn udsat for seksuelle overgreb, bliver pædofile.

At tage ansvar og være selvansvarlig betyder, at hvis vores børn eller ægtefælle begynder at udvikle en tilbøjelighed, må vi kigge på vores egen adfærd og holdning, der kan have skabt dette.

Se togkupeen www.parforhold-parterapi.dk/toget, hvor den måde vi ER på og vores holdning, bestemmer hvordan andre reagerer og ER.

Vi har alle sammen alting i os. Det er ret smart, at vi indeholder alting, og helt sikkert grunden til, at der er hvide isbjørne og sneugler i polarområderne. Hvis ikke vi alle for eksempel har albino-genet eller andet i os, ville de ikke have kunnet tilpasse os og overleve.

Derfor er der ikke noget forkerte eller galt i af have svage gener inden for forskellige områder. Det handler blot om at holde immunforsvaret højt og sundt, og få bearbejdet de forgiftninger, der jævnligt kommer hele livet igennem.

Jeg hjælper jeres parforhold tilbage på sporet igen.
Klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50) for en gratis afklarende samtale

.