Passion i parforholdet

Passion og lidenskab

  • passion i parforholdetHar du fundet din rette hylde i tilværelsen sammen med den rette person?
  • Vågner du op om morgenen og glæder dig til dagen og de spændende nye muligheder og oplevelser, der venter dig?
  • Brænder du for det, du laver, og elsker du de mennesker, du er sammen med?

At være helhjertet og dybt engageret i et-eller-andet og en-eller-anden, er en vigtig ressource.

Ordet passion

Hvad betyder det egentlig at være passioneret? Ordet ”passion” kommer af latin: passio, som er afledt af patior, “jeg lider”, det vil sige lidenskab. At man er parat til at lide for at gøre det, man gør. At smerte ikke er nogen hindring for at mærke fryden. Det er lidt ligesom kvinder, der føder. Fødsels-smerter har den funktion, at det hjælper kvinden med at fokusere 100% på fødslen, hvilket er det mest optimale i det øjeblik.

At være passioneret i det man laver giver for de fleste mennesker en mening med tilværelsen. At kunne brænde for en sag betyder, at man er i stand til at gå gennem ild og vand for at kunne skabe de resultater, man ønsker, og som man har det godt med.

Manglende passion

Hvordan går det med de mennesker, der ikke oplever glæde eller nogen former for lidenskab? Er det umuligt for dem at ændre kursen og komme op af det sorte hul?

Nogle mennesker, jeg har talt med, fortæller om eksistentielle kriser i livet. De er ofte ansvarsfulde, pligtopfyldende mennesker, der har brændt for en sag, men hvor gulvtæppet helt eller delvist er blevet revet væk under dem.

Andre føler, at de er ensomme i deres parforhold eller har et ensomt job. At de sidder alene foran en computerskærm eller sammen med en telefon. Selv om de har kollegaer rundt omkring sig, har de svært ved at mærke samværet og sammenholdet.

Nogen føler, at de lever efter andres dagsorden med manglende frihed. At de engang var passionerede, men at den er tabt undervejs. Hvis man oplever, at man ofte tyer til overspringshandlinger, eksempelvis ligegyldige aktiviteter, der kunne vente, kan dette være et signal til, at man måske har mistet passionen.Feedback fra klienter
Se klienters erfaringer og udtalelserGoogle anmeldersiderne vedrørende parterapien ved at klikke på desktop (hvis du sidder ved en computer) eller på mobil (hvis du har en mobiltelefon), samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser, som er anbefalinger sendt direkte til mig af klienter.

Se også andre klient-erfaringer med parterapi på www.parforhold-parterapi.dk/anbefalinger


Kan passion være uhensigtsmæssig?

Normalt er passion godt, men kan det også være skadeligt?

Hvis man bruger sin passion til at flygte fra et eller andet, kan det skade både en selv og relationerne. Det kunne være en smerte enten psykisk eller følelsesmæssig. At man fylder et hul og tomrum med hektisk aktivitet. Den form for passion er helt klart en ubalance. Så der skal være balance hele vejen rundt og på alle planer, for at en passion er sund.

Små børn har en helt naturlig og glødende passion for at lære at kravle, at gå, at tale, at læse og skrive osv. Vi har alle på et tidspunkt i vores liv haft en passion for noget.


Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Fornyet passion

passion i parforholdetEr det muligt at få passion i parforholdet tilbage, hvis den er forsvundet? Svaret er ja!

Hvordan kan man mærke, at man er på rette vej? Det kan man, når man føler, at man er i flow, at tiden står stille/flyver, og alt andet lukkes ude – med andre ord: Tilstedeværelse i nuet.

Når man helt er fokuseret på en opgaven eller en person. At hele kroppen er med, og man føler sig i et med det, man er optaget af. At dét man laver har værdi, det vil sige er i overensstemmelse med ens værdisæt. At man føler, at der er et formål med ens eksistens.

Når vi bliver forelskede, mærker vi det helt naturligt. Men det kan også forekomme i forbindelse med vores arbejde, familieliv eller fritidsinteresser. Der skal ”blot” gøres noget for det, for det kommer ikke af sig selv.

Jeg er selv meget passioneret omkring at hjælpe andre mennesker med at få et endnu bedre liv. At støtte ressourcestærke mennesker med en kursændring i livet, så de virkelig kommer til at leve deres potentiale. Jeg gør det med artikler, foredrag, forfatterskab, workshops, kurser og mentor-coaching en-til-en eller i grupper – og jeg nyder det.

For at få noget andet, end dét man har haft hidtil, bliver man formentlig nødt til at gøre noget andet, end dét man har gjort indtil nu.

Det er aldrig for sent. Motivationen skal blot være til stede. Så åbner muligheder sig helt naturligt op.Feedback fra klienter
Se klienters erfaringer og udtalelserGoogle anmeldersiderne vedrørende parterapien ved at klikke på desktop (hvis du sidder ved en computer) eller på mobil (hvis du har en mobiltelefon), samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser, som er anbefalinger sendt direkte til mig af klienter.

27:23 minutter

Se også andre klient-erfaringer med parterapi på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser og www.parforhold-parterapi.dk/anbefalinger


Jeg hjælper jeres parforhold tilbage på sporet igen.
Klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50) for en gratis afklarende samtale

Passion i parforholdet.

.