Spring til indhold

Hvordan får kvinder mere lyst til sex?

  • Anslået læsetid: 4 min read

Sex og parforhold

Hjem >> /parforhold >> Hvordan får kvinder mere lyst til sex?


Hvis en kvinde mangler sexlysten, skal hun ikke lede efter den i damebladenes gode råd og guides, men i stedet lære sig selv bedre at kende. Til forskel fra mænd starter kvinders lyst til sex ikke i hovedet, men i kroppen.

  • Mandens vej til kærlighed gør gennem sex
  • Kvindens vej til sex går gennem kærlighed

2:59 minutter


Mikael HoffmannKvinders lyst

hvordan får man sexMange danske kvinder efterspørger at have mere lyst til sex. Første skridt for at finde sin egen lyst er at undgå at lade sig styre af tidligere oplevelser. Dem er vi nødt til at erkende og bearbejde.

For kvinder starter lysten ikke i hovedet, men i kroppen. Går kvinden rundt og fortrænger nogle dårlige oplevelser, holder hun dem på afstand ved hjælp af kontrol. Men når man bruger kræfter på at undertrykke minder og oplevelser, bliver også sexlysten fortrængt.

Grænser

sex og parforholdDet er vigtigt at kunne sætte grænser – ikke mindst på det seksuelle område. Så det næste skridt er at finde ud af, hvad man ikke har lyst til. At man mærker efter, hvor ens grænser går, og begynder at stå ved dem, og lærer sig selv at kende. At sætte grænser er blandt andet at kunne sætte sig selv i første række i stedet for fx manden, indkøbene og husholdningen. Man skal også turde springe ud af de faste rammer, være modig og se på sig selv udefra, så man kan begynde at arbejde med sin lyst.

Kys

Det er dejligt at kysse, og så kan det puste liv i et ellers slumrende sexliv. Gør det til en vane at kysse hinanden godnat, selv om den forgangne dag ikke har været perfekt. Området omkring munden er rigt besat med erotiske dufte, som frigøres, når vi kysser, så måske kan det være begyndelsen til, at hormonerne langsomt begynder at vågne igen. Berøringen frigør også en lang række hormoner og biokemiske substanser, som støtter følelsen af nydelse og velbehag.

når kvinden ikke har lystNår en mand ser en sexet kvinde, bliver hans spyt fyldt med testosteron. Ved at kysse hende, overfører han hormoner til hende, så hun får lyst til sex. Berøring frigør også en lang række hormoner og biokemiske substanser, som støtter følelsen af nydelse og velbehag.

Berøring

Husk ofte at røre ved hinanden – også selv om det ikke er sex, I lægger op til. Blot en lille berøring, fx med fødderne under bordet, er med til at vedligeholde kontakten mellem jer. Denne fysiske og følelsesmæssige kontakt er også vigtig, for at kvinden kan få lyst til sex.

Optakt

Der er ikke noget i vejen for en quicky en gang imellem, men for det meste har kvinden brug for lang tid til at varme op. Manden skal vide, at hvis han fra morgenstunden starter med at være opmærksom, siger søde ting, rydder op efter sig, kommer med blomster, er tålmodig, bruger tid sammen med kvinden og rører ved hende, vil hun til sidst på dagen var brand-varm og klar.

Klik her - for at læse min artikel med 5 konkrete handlinger, der opbygger tillid og tryghed i parforholdet.


Links til fire andre områder inden for parforhold:

Et godt parforhold

Kommunikation i parforholdet

Krise i parforholdet

Misforståelser i parforholdet


Links til andre artikler om parforhold:


Børn

Den sociale kapital

Energiudveksling

Følelser

Genvind tilliden

Vedligeholdelse

Mere lyst til sex

Investering og udbytte

Modenhed

Overskud eller egoisme

Sex og polaritet

Sommerferie

Tennisbanen

Tid og værdi

Ti handle-punkter

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklenMikael Hoffmann

Vi er afhængige af hinanden.


.