Spring til indhold

Labyrinten – få bedre og hurtigere resultater

Parforholdets labyrint

Parforholdets labyrint

Hvordan kan man hurtigere komme frem til sine mål – og få det, man gerne vil have med sin partner?

Lige nu sidder jeg med min lille datter på fire år og leger Rasmus Klump-labyrint i en bog. Med fingeren bevæger hun sig fra Rasmus Klump gennem labyrinten over til skibet Mary. Hun prøver og prøver, men det er meget svært for hende at finde vejen derhen.

Og hvad sidder jeg så og tænker imens? Jeg har jo en rationel ingeniør-baggrund. Jo, jeg ville naturligvis starte fra skibet og bevæge mig baglæns ned mod Rasmus Klump. Jeg har det voksnes overblik, som min datter endnu ikke har. Det umodne barn starter med udgangspunkt i sig selv, for det har endnu ingen forudsætninger for at have overblikket over noget andet.

Så hvis man er voksen/moden med overblik og erfaring, starter man ved målet og bevæger sig baglæns derfra, til man når tilbage til sin nuværende position/situation.

4:01 minutter

Klik her - for at læse min nye artikel om hvordan I får bedre sex i parforholdet.

Hvordan opnås det gode liv med de resultater, man ønsker?

Hvordan kan vi overføre erfaringen fra Rasmus-Klump-labyrinten til det almindelige liv og parforhold? Jo, først skal vi omhyggeligt definere, hvad det er, vi gerne vil have og opnå. Starte med slutningen og målet. Derefter skal vi arbejde os baglæns derfra.

Hvis man som slutresultat gerne vil have et godt og kærligt parforhold, må man overveje, om kritik, bebrejdelser og lignende giver det, man gerne vil have. Det er muligt, at man her-og-nu får det godt af at gøre skiderikken/kællingen opmærksom på, hvor stort et fjols at vedkommende er, men mon det vil skabe et godt og kærligt parforhold i længden?

Så hvordan skabes det gode parforhold?

Først og fremmest kræver det forståelse for hinanden. Dette opnår man ved kommunikation. Ingen kommunikation = ingen forståelse! Og med kommunikation mener jeg ikke bare udveksling af ord og personlige meninger. Der skal bruges ord og rammer, man er gensidigt enige om betydningen af, og det skal give mening for begge parter.


Mikael Hoffmann


Labyrinten baglæns

At starte med målet kunne være fx at bruge flere anerkendende ord til partneren. Eller et klap på skulderen. Hvis du går baglæns derfra, må du skabe en situation, hvor der er grund til at rose en handling. Skridtet videre tilbage er, at du forbereder dig på at få mere overskud og rummelighed.

Hvordan skaber man det?

Ved fx at arbejde med sig selv og sine holdninger. Og hvordan gør man så bedst det? Ved at læse en bog, eller gå på et kursus, eller tale med nogen om det. Hvordan kan man komme til det? Ved fx at spørge andre, om de har nogen erfaringer med det. Om de kender nogen, der kan hjælpe, eller som selv har gjort det.

Hvis man vil have indflydelse på sit eget liv og opnå noget, kræver det en ikke ubetydelig indsats. Hvis det havde været let, havde man jo gjort det for længst. Bare tilfældigt at følge sine indskydelser og følelser skaber med stor sandsynlighed ingen store resultater.

Men der skal selvfølgelig være en afbalancering mellem det rationelle og det følelsesmæssige. Mellem fokusering og de-fokusering. Mellem hårdt arbejde og tilbagelænethed. Mellem det maskuline og det feminine, osv. Alle dele er lige vigtige, og timing er noget af det vigtigste.

Det er der, at jeg som ingeniør og psykoterapeut kombinerer de forskellige færdigheder, og blander “bløde” og “hårde” værdier og værktøjer til noget, der kan bruges, til at få et bedre liv og parforhold for en masse mennesker.
.
“Labyrinten” er omtalt i kapitel 2.15 i min bog “Partner for livet.


Brug for hjælp?

Hvis jeg kunne vise dig en måde, hvorpå du kunne skabe dig et betydeligt bedre parforhold, vil du så være interesseret i en gratis afklarende samtale over telefonen, hvor du får indtryk af, hvem jeg er, hvordan jeg arbejder, og om par-coaching måske er noget for dig og jer.

Læs her om hvordan du i kun 7 lette trin kan forbedre dit parforhold.

.