Spring til indhold

Fokuser på det, der virker

Hvad er den bedste læring?

 Hvordan kommer man lettest og hurtigst frem til de resultater, man gerne vil have? Er det ved at arbejde intenst med det, man ikke vil have? Nej, vel?

fokuserJeg er tidligere skolelærer, og for en del år siden var det almindeligt i folkeskolen at give specialundervisning til de børn, der havde svært ved et bestemt fag. Man gik ud fra, at hvis en elev var meget svag i fx matematik, skulle den pågældende have ekstra-undervisning i dette fag.

Jeg mener tværtimod, at hvis en elev er svag i matematik, men stærk i dansk, skal eleven have ekstraundervisning i dansk.

 
Klik her for at se flere anmeldelser

Det viser sig nemlig, at når der bliver fokuseret på det, man er god til, og som man med stor sandsynlighed også interesserer sig for, så bliver man super-god til dette. Og med succesen og det forhøjede selvværd bliver også matematikken styrket og karaktererne ryger op.

Så det er vigtigt at sætte fokus på de områder, hvor det batter mest.

Græsset er altid grønnere – der, hvor man vander det!

Uddannelse

Mit råd til unge mennesker er også, at de skal uddanne sig til det, der interesserer dem.

For hvis det interesserer dem, vil de gøre meget af det.

Og hvis de gør meget af det, bliver de også dygtige til det.

Og er de rigtigt dygtige til det, er der helt sikkert arbejde at få, fordi arbejdsgiverne altid efterspørger dygtige mennesker. Også i spare-tider.

Min erfaring med ægtepar er, at hvis du udvikler dig selv og bliver glad og kommer i balance (samt lærer parforholdets færdselsregler at kende og følger dem), vil din ægtefælle enten også selv udvikle sig i en positiv retning sammen med dig – eller forlade dig. Og begge dele er vel hver for sig OK, ikke?

.