Pressemeddelelser

Maj

I mange parforhold er der i dag brug for konkrete værktøjer til at få løst problemerne. Ofte handler det om at give fokus til det, som virker, i stedet for udelukkende at koncentrere sig om det, der gør ondt og ikke virker.
Det er ikke nok, at man til en række par-sessioner bliver enige om, at noget er galt, og hvad der er galt. Det er ikke længere tilstrækkeligt udelukkende at føle-føle og mærke efter. Ligesom i resten af samfundet skal der i dag mere konkrete, målrettede og resultatorienterede værktøjer og metoder til, for at parforholdet kan komme til at fungere igen, med nærhed, tillid, tryghed, respekt for hinanden, god sex og kærlighed.
Forfatteren Mikael Hoffmann har på baggrund af sine alsidige uddannelser/karrierer og livserfaring fundet en metode, der gør det let for par at blive i stand til at lytte til hinanden for at forstå den anden og selv føle sig forstået og værdsat. Endvidere hjælper han parret til at erstatte uhensigtsmæssige daglige vaner og rutiner med andre, der virker betydeligt mere konstruktivt for parforholdet og familien.
Bogen giver konkrete anvisninger på, hvad der skal til, for at få parforholdet til at lykkes.

.

Januar

(Nedenstående er flere pressemeddelelser sat sammen til een)

Der er i øjeblikket meget fokus på parforhold og hvordan vi kan forhindre frustrationer, smerte, skilsmisser og splittede familier.

Dronningens nytårstale
Bogen er bygget op omkring ansvaret for os selv og for parforholdet og familien. Der bliver i denne tid talt meget om ansvar. Selv Dronningen nævnte i sin nytårstale, at vi skal gøre os mere umage, og forvente noget af os selv og andre. Det gode og trygge liv må ikke blive en sovepude, og vi skal blive ved med at kræve noget af os selv. Vi skal gøre vores bedste og stræbe efter nye viden, færdigheder og kundskaber. Det er naturligvis ikke nemt, men det er vigtigt at holde fast i de værdier, som er grundlæggende for os.
– Dette er netop, hvad min bog også handler om i forbindelse med parforholdet.

Prioritering i familien
Mange kvinder bliver overraskede over at opdage, at det er deres fokus på børnene, der har gjort manden sur og afvisende. Til gengæld har mange mænd svært ved at se, at deres fokus på arbejdet får kvinden til at reagere på nøjagtigt samme måde. Efter et stykke tid glemmer vi at prioritere hinanden. Ingen ønsker at blive ignoreret, men vi gør det selv alt for ofte ved vores partner, når der kommer børn, og karrieren presser sig på. Mange har svært ved at overskue, hvordan det er mest optimalt at prioritere – på længere sigt. Vi ved godt, hvad vi vil have, men vi ved ikke, hvordan vi skal få det og komme derhen. Løsningen er bevidsthed om den bedste måde at prioritere på, nemlig sig selv først. Derefter partneren, efterfulgt af børn og job. Til sidst kommer alt muligt andet.
Der står mere om prioritering i bogen fra siden 14.

Kærlighedssprogene
Definitionen på kærlighed er at give sin elskede det, vedkommende gerne vil have. Og når begge gør dette, opleves kærligheden.
Måske vil det interessere læserne at blive indviet i, at der er fem områder, vi føler kærlighed på. Det er anerkendende ord, tid til hinanden, tjenester, gaver og fysisk berøring. Et af disse områder er vores primære kærlighedssprog, men hvis vi ikke får dækket vores behov her, føler vi, at der ikke er noget kærlighed i parforholdet. Så kærlighed er mest af alt viljestyrken til at give partneren det, vi måske har sværest ved at give, fordi det ikke føles naturligt for os, eller at det muligvis ikke betyder noget for os. Men man kan jo heller ikke sige til brændeovnen: “Når du har givet mig varme, vil jeg give dig brænde…” Samtidig skal man også vide, hvordan man tænder op i brændeovnen. Det er ikke nok at smide en brændeknude ind og så regne med at der går ild i den af sig selv eller at ilden holdes ved lige.
Der står mere om Kærlighedssprogene på side 256 i bogen.

Problemløsning
Hvordan løser vi bedst problemer? Ved at arbejde intenst med problemerne, eller ved at fokusere på det, der går godt? Opdrager du dit barn eller din hund ved at skælde ud over det, der går skidt, eller ved at rose det, der er fantastisk? Til trods for den åbenlyse fordel ved at anerkende og rose, bruger vi alligevel oceaner af kræfter på fejlfinding, kritik og bebrejdelser i parforholdet. Af en eller anden grund, tror vi, at der gælder andre regler der, end alle andre steder – især parforholdet. Det ville svare lidt til at tro, at tyngdeloven ikke gælder, når det er sommer, men kun om vinteren. Det, vi fokuserer på, vokser. Resten forsvinder automatisk efterhånden.
Der står mere om dette på bogens side 286.

Struktur
I forbindelse med vores arbejdsliv er der struktur. Vi kan ikke bare komme dryssende og gøre, hvad der passer os, uden at chefen på et tidspunkt vil reagere (negativt). Romerriget og Storbritannien havde deres storhedstid, fordi de var ekstremt strukturerede. Hvad er det så der gør, at vi tror, at vi kan få et parforhold og en familie til at fungere, ved blot at tage tingene afslappet hen ad vejen? Mange mænd og kvinder lever fra hånden til munden i deres parforhold. Svaret på spørgsmålet om, hvorfor det er gået så galt, er forelskelsen i starten, som gjorde det hele så nemt, at vi stadig fejlagtigt tror, at det bare kan fortsætte på den måde. Derfor går det galt med mange parforhold.
Der står mere om dette emne på bogens side 295.

Bogen er meget struktureret og enkel, med psykologisk baggrundsviden og mange praktiske løsningsforslag.

 

November

For et par måneder siden kom et filmhold fra DR2 forbi min klinik i 2½ time og lavede 45 minutters optagelser med interview af mig, samt en parterapi-session med et ”rigtigt” ægtepar (som TV-holdet havde fundet). I parterapien arbejdede vi med en af deres udfordringer.

Disse optagelser blev klippet ned til 3½ korte minutter som et indslag i satireprogrammet ”Det slører stadig” over temaet ”Ligestilling: Er mænd og kvinder virkelig lige?” Se www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/parterapi/parterapi-som-satire, hvor en parterapi går helt bananas.

Dubai parterapi
Imidlertid vil jeg rigtigt gerne vise, hvad parterapi egentlig går ud på i det virkelige liv. Altså alt det, der havnede på gulvet i klipperummet. Jeg har selv lavet adskillige videoer, men ikke nogen af parterapi.

Derfor har jeg annonceret efter skuespillere/statister, som vil deltage i en række optagelser. Videoerne forventes færdige i løbet af et par uger.

Videoerne er ment som en informativ beskrivelse til YouTube. De skal vise, hvad parterapi går ud på, så det bliver afmystificeret. Mange mennesker har ondt i deres parforhold, men aner ikke hvordan de kan løse problemerne. Og parterapi virker skræmmende på mange – fordi de ikke ved, hvad det indebærer, og hvilke muligheder der er. Derfor vil jeg lave opklarende videoer på dansk.


Juni 2013

Ekstra Bladet har den 28/6 skrevet en artikel om utroskab og hvordan man undgår det. Se http://ekstrabladet.dk/sex_og_samliv/article2024325.ece
Hel artiklen kan læses i sin fulde udtrækning på www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/utroskab-og-sidespring-hvordan-undgas-det

undgå utroskab

ekstrabladet

 


November 2012

Fredag den 23/11 kl. 11.30 er jeg gæst i Lounge på TV2 Lorry i forbindelse med bogen ”Datingsider – sider af dating”, om hvordan man forbereder sig til stævnemøder og parforhold.

Dating kan godt sammenlignes med en jobsøgningssituation.
Der er skrevet en artikel i Berlingske om dette på www.b.dk/relationer/ekspert-opfat-dating-som-jobsoegning


 

Onsdag den 21. november deltager jeg i den direkte radioudsendelse ”Iben & Mødregruppen” på www.radio24syv.dk klokken 14.45. Udsendelsens tema er ‘lige børn leger bedst’ i parforholdet – om dating og sociale skel.

I linket herunder starter interviewet med mig 47:00 og varer fem minutter.

http://arkiv.radio24syv.dk/video/7351013/iben-mdregruppen-21-11-2012-2

 


Oktober 2012

På Danmarks Radio kører der i øjeblikket et tema om parforhold og skilsmisse. DR2 har haft en TV-udsendelse “Kærlighedens Laboratorium”, som handler om skilsmisse og risikoen for et knust hjerte og sygdom. Thomas Breinholt er studievært i udsendelsen.

www.dr.dk/tv/se/kaerlighedens-laboratorium/kaerlighedens-laboratorium-6-7

En norsk undersøgelse viser, at hver fjerde person, der har været igennem en skilsmisse, bliver fysisk syg. Og en ottendedel ligger syg mere end en måned.

De fleste skilsmisser kun gør ondt værre. Linda Waite,  professor i Urban Sociologi ved University of Chicago, fortæller, at mange tror, at det bliver bedre, hvis man bliver skilt, men videnskabelig forskning viser det modsatte. 645 par med dårligt kørende parforhold gennemgik i en periode på fem år en undersøgelse. Konklusionen var, at man ikke bliver lykkeligere af en skilsmisse. Det kan bedre betale sig at forblive i parforholdet og ændre det til det bedre.

Syv-års-krisen er en myte. Danmarks Statistik påviser, at parforholdets fjerde år er det vanskeligste med flest skilsmisser.

Den afvisning, som en skilsmisse indebærer, er utroligt stressfuld. Det er faktisk værre end et dødsfald, som primært udløser sorg. Et knust hjerte kan give psykosomatiske symptomer eksempelvis mavepine, eller det, der er betydeligt værre.

I Tyskland har man lavet forsøg for ægtepar med kurser i kommunikation. Af de 70 par, der deltog i weekendkurset, blev kun 28% skilt i løbet af de efterfølgende 11 år. Til sammenligning var skilsmisseprocenten blandt alle andre i samme periode 56%. Senere blev kurset gentaget, og denne gang kom skilsmisseprocenten ned på kun 20.

Konklusionen i TV-udsendelsen er, at det er værd at kæmpe for parforholdet.
Jeg er helt enig i denne konklusion, og det er også hvad min bog “Frihed – med bedre parforhold” handler om.

 

August 2012

I februar udgav jeg bogen ”Frihed – med bedre parforhold”.

Den er blevet særdeles godt modtaget, hvilket har inspireret mig til min næste bog, som handler om mænds singleliv og dating. Den udkommer i september 2012 på forlaget BoD.

Inden da afholder jeg en workshop på Frederiksberg for single-mænd om hemmeligheden i, hvordan man bliver i stand til at tale med enhver kvinde, man ønsker. Hvordan man finder sin ideelle partner.

Kurset handler om, hvordan man overvinder sin frygt og bliver i stand til at kunne gå hen til en-hvilken-som-helst kvinde og starte en samtale med hende. Hvis man kan tale med rigtigt mange kvinder – især dem, der er interessante – hvor stor er sandsynligheden så for, at man på et tidspunkt møder den ideelle kvinde?

Workshoppen giver kursisterne færdigheder, selvsikkerhed og viden om, hvordan man starter samtaler. Det foregår med små skridt fremad i et trygt miljø, hvilket er den bedste måde at lære på.

 


Juni 2012

Kanal København

Lokal-TV har onsdag den 13. juni sendt første del af udsendelsen om bogen “Frihed – med bedre parforhold”. 

Se videoen på 30 minutter med interviewet om bogen og denne webside – i stor størrelse på http://youtu.be/xJ-kqFzWDQo.

.

Kursus med coaching om parforhold

Mikael Hoffmann, familieterapeut og coach,  har introduceret et nyt koncept, som kan hjælpe med at forbedre parforholdet. Formen er gruppe-coaching over telefonen.

Dels holdes prisen nede, og dels giver formen mulighed for, at flere kan drage fordel af det upåvirket af geografisk placering.

Man kan deltage alene eller sammen med sin partner.

Telefon-coaching har følgende fordele

 • Man kan sidde hjemme i trygge omgivelser
 • Man er anonym i den udstrækning, man selv ønsker det
 • Der spares rejsetid til klinikken på Frederiksberg
 • Formen er billigere end fysisk en-til-en coaching
 • Man kan få input ved at lytte til de øvrige deltagere

Gruppe-coaching
Mange har de samme udfordringer med parforholdet. En af fordelene ved gruppe-sessioner er, at bare dét at lytte til andres løsning af deres problemer, vil hjælpe med at løse sine egne. I gruppen vil man blandt andet høre, hvordan andre håndterer udfordringer, man enten kender selv og måske får en ny løsning på, eller som man endnu ikke selv har stået over for. Dette vil sætte vedkommende i stand til at finde sin egen løsning, når man befinder sig i en lignende situation. Det er den største fordel ved gruppe-coaching.

Tidspunkter
13 torsdage fra kl 20.30 til 21.30

Pris
13 gange 60 minutter over Skype eller fasttelefonnettet, 3.510 kroner (270 kr pr gang)
+ 1 gratis bonussession.

Startdato
Når der er tilmeldt mindst fem deltagere, finder vi en startdato.

Så hvis man ønsker effektiv, men anonym, coaching til at forbedre sit eksisterende parforhold, kan man booke en gratis afklarende samtale med Mikael, for at finde ud af om gruppe-telefon-coaching er noget.
Læs mere om dette på www.parforhold-parterapi.dk/tilbud.

Ring på mobil 21 79 18 50 til parterapeut og mentor-coach Mikael Hoffmann for flere informationer eller for at planlægge en aftale.

 


Maj 2012

Ny udgave

Bogen Frihed – med bedre parforhold af Mikael Hoffmann er udkommet som anden udgave i maj 2012 både som paperback og e-bog. Den er blevet 70 sider længere og har nu et sideantal på 296.

Den nye udgave er suppleret med citater, illustrationer og handlingspunkter.

Endvidere er der tilføjet 17 helt nye kapitler:

 • Hvordan får man et bedre parforhold?
 • Hvorfor er parforholdet så kompliceret?
 • Ti nøgler til selvtillid
 • Bliv god til at kysse
 • Forventningsafstemning
 • Følelser og rationalitet
 • Psykologiske forsvarsmekanismer
 • Ti tips til at undgå destruktive skænderier
 • Er det let eller svært? Om negativt
 • Tillid i parforholdet
 • Hvordan kan man undgå, at dårlig økonomi ødelægger et godt parforhold?
 • Økonomisk snyd i parforholdet
 • Positive forandringer, der varer ved
 • Mindfulness
 • Taknemmelighed
 • Hvornår svækker og styrker vi hinanden?
 • Statistik

Bogen gør det lettere at se, hvor parforholdet kan gå galt, og hvad der kan gøres for at rette ubalancerne op igen.

Sammenhængen mellem valg og deres konsekvenser er blevet endnu tydeligere i den nye udgave.

 

Boganmeldelser:

Min far på 85 år har hverken computer eller internet. Men han har læst min bog, og her er hans kommentarer:
Min søn, Mikael, har udgivet en bog om parforhold, som jeg har læst. Alle på 18 år og opefter burde læse den, og vil garanteret få en masse ud af det. Jeg selv opdagede nogle ting, som jeg nok har forsømt i mit lange ægteskab gennem 48 år.

Ulla Clausen
Bogen er velskrevet og let tilgængelig. De temaer der berøres kan jeg genkende efter 45 år´s ægteskab. Der er ikke tvivl om, at der er perioder i alle samliv, hvor der vil være situationer, hvor det tages op til overvejelse om et samliv/ægteskab skal fortsætte. Her ville samtaler med en parterapeut kunne gøre, at man kom nemmere og hurtigere igennem til den rigtige beslutning. Ofte har det været i situationer, hvor det var arbejdspladsen/kollegaerne eller personer i familien der var blevet ens problem, men at det blev partneren det gik ud over, fordi man i situationen ikke kunne se, hvad der var problemet. En uvildig trediepart er altid godt.

Lars Algreen
Bogen rammer mig især der hvor jeg lader stå til og ikke løser et opstået problem. Over ordnet er det en bog som mange par kan have gavn af at læse. Jeg vil bestemt anbefale bogen.

Selv synes jeg, at den første udgave af bogen var god, men den anden udgave er endnu bedre. Jeg håber, at den vil sprede håb og viden om det lykkelige parforholds mysterier, så det ikke er så mystisk endda, hvad der skal til, for at gøre det bedre.

Klik her for at downloade pdf-fil.

 


April 2012

Foredrag

Foredrag om bogen “Frihed – med bedre parforhold”.

Har du og din partner lyst til at finde ud af, hvor godt jeres parforhold kan blive?

Hvorfor er det så svært at få noget af det bedste i livet, nemlig parforholdet, til at fungere ordentligt?
En partner/ægtefælle er den person, der, foruden ens børn, kan give de største glæder – og de største frustrationer. Det handler om følelser, hvilket er et komplekst og sårbart område i livet.
Foredraget dækker tre hovedområder:
– Først kigger vi på hvad det vil sige at forberede sig til et godt parforhold.
– Dernæst drejer det sig om uenigheder, skænderier og konfliktløsning.
– Til sidst er der fokus på vedligeholdelse af parforholdet, så det bliver ved med at være fantastisk.
Det er ingen forudsætning at have læst bogen “Frihed – med bedre parforhold” i forvejen.
Tilmelding nødvendig.
Gratis adgang.

 


Marts 2012

Single

Er du single og ønsker du dig et dejligt blivende parforhold?

Ny video på 11½ minut med  tips til syv trin, du bør gennemgå, for at være klar til at leve i et godt og vedvarende parforhold.

 


Februar 2012

Ny bog

Bogen Frihed – med bedre parforhold af Mikael Hoffmann udkom i februar 2012. Den handler om, hvordan man forbedrer relationen med sit livs udkårne og opnår lykke og harmoni.

Hvorfor er det så svært at få noget af det bedste i livet, nemlig parforholdet, til at fungere ordentligt?

En partner/ægtefælle er den person, der, foruden ens børn, kan give de største glæder
– og de største frustrationer. Det handler om følelser, hvilket er et komplekst og sårbart område i livet.

Hvad kan man selv gøre for at finde melodien og få større lykke og tilfredshed i sit liv sammen med sin elskede? Bogen forsøger at afmystificere relationen mellem parterne.

Ved at læse denne bog vil du få større bevidsthed om parforholdets hemmeligheder. Du vil være i stand til at afkode nogle af de skjulte budskaber, der hele tiden bliver sendt mellem mennesker, der er tæt på hinanden.

Når du har læst bogen, vil du lettere kunne se sammenhængen mellem dine valg og deres konsekvenser.

Er du parat til en positiv forandring i dit parforhold?

Mikael Hoffmann er 52 år. Gennem de seneste 18 år har han drevet selvstændig virksomhed som parterapeut, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. Mikael er gift og har i ægteskabet fået en datter. Han coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet.

 


Oktober 2011

Ny webside

– Hvorfor har så mange parforhold det svært?

– Hvordan kan man undgå at havne i den halvdel af de indgåede ægteskaber, der opløses?

– Hvad kan man gøre, for at det bliver ved med at være let og sjovt at leve sammen med sit livs udkårne?

Ny webside om parforhold i København på www.BedreParforholdKøbenhavn.dk


Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Jeg hjælper jeres parforhold tilbage på sporet igen.
Klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50) for en gratis afklarende samtale