Den følelsesmæssige konto

Rummelighed

Hvorfor bliver man efterhånden meget opfarende over småting? Hvor er rummeligheden henne?

Det kan sammenlignes lidt med penge og en bankkonto.

Når vi har levet sammen i et anstrengende parforhold et stykke tid, vil den følelsesmæssige kapital være brugt op, og kontoen er tom. Der skal ikke meget til, før vi bliver irriterede og vrede.

følelser og pengeHvis jeg har 100.000 kroner på min bankkonto, kan jeg dårligt mærke, hvis der bliver trukket 5.000 kroner. Men hvis kontoen er tom, og der pludselig kommer et overtræk på 5.000 kroner, ringer de til mig fra banken…

Så det handler om at få fyldt den følelsesmæssige konto op igen, som da vi var forelskede, og der var stor rummelighed over for hinanden. Det gøres ved stille og roligt at genskabe tilliden, trygheden og respekten for hinanden.

Det kan af gode grunde ikke ske hurtigt, fordi det har typisk taget et stykke tid at bryde det hele ned, inden man valgte at gøre noget ved problemerne, og fx henvende sig til en parterapeut.


Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Kærlighedssprogene

Se også artiklen med kærlighedssprogene, som vil hjælpe jer mede at fylde kærlighedsbeholderen op www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/parterapi/kaerlighedssprog

Jeg hjælper jeres parforhold tilbage på sporet igen.
Klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50) for en gratis afklarende samtale

.