Spring til indhold

Timing

Ejendomsmæglerens mantra

Hjem >> Timing


Ligesom beliggenhed er super-vigtigt for værdien af et hus, er timing vigtig for værdien af kommunikation i parforholdet.

dreamstimemedium_12255115Skal jeg i et parforhold altid sige lige hvad der falder mig ind? Bestemt nej!

Mange mennesker (mænd) har svært ved at udtrykke deres følelser, og mange andre mennesker (kvinder) lader deres følelser styre deres liv. Begge dele er henholdsvis hæmmende eller skadelige.

Forestil dig, at du er en kvinde i din bedste alder, og du skal med din elskede ægtemand til en stor fest, du har glædet dig meget til. I har været sammen i mange år, og kender hinanden indgående.

Nu står I begge i soveværelset for at klæde om, og du har lige iført dig din bedste kjole. Du står foran spejlet og kigger eftertænksomt på din figur, mens du drejer dig rundt.

Pludselig får du en indskydelse og siger til din mand: ”Synes du, at jeg er ved at være for tyk?”

Ønsker du at høre hans uforbeholdne og ærlige mening lige i det øjeblik? Hvordan mon det vil påvirke din glæde ved festen, hvis han svarer ”Ja” og uddyber det med eksempler fra dine slankere veninder?

Men hvad i alverden er det så, der får kvinder til at tro, at de selv kan sige hvad som helst til deres mand, lige når det falder dem ind? Ærlighed er en relativ størrelse. Man kan naturligvis være lige så ærlig, det skal være, men det han have nogle alvorlige konsekvenser ikke at overholde parforholdets færdselsregler.

Den vanskelige kommunikation

Selvfølgelig  er det besværligt at vente med en bemærkning, til tiden er passende. Og måske endnu sværere at få den formuleret ordentligt, så den har den bedste effekt set i en større sammenhæng.

Jeg har et fantastisk forhold til mine to bonussønner. Det har jeg fået ved blandt andet at være opmærksom på timingen af, hvad jeg har sagt til dem. Fx opdagede jeg, da de var henholdsvis seks og ti år, at da vi var ude til en fest, kiggede de (som så mange af deres jævnaldrende) ned i gulvet, da de hilste på de andre gæster.

Jeg sagde ingenting, selv om det naturligvis havde været det hurtigste og letteste at kommentere det, da jeg opdagede det. Men flere måneder senere da vi næste gang skulle til fest, sagde jeg henkastet i bilen på vej derhen: ”For resten er det en god ide at kigge folk i øjnene, når man hilsner på dem. Ved I, hvordan I kan være sikre på, at I gør det? Det gør I ved at lægge mærke til deres øjenfarve.”

Drengene gjorde, som jeg foreslog – og fik med det samme positiv respons fra gæsterne. Folk syntes, at de var positive og velopdragne, og roste dem. Succesen gjorde dem rigtigt godt, og jeg har lagt mærke til lige siden, at de altid kigger folk i øjnene, når de hilser på dem.


Artikler, jeg har skrevet. De kommer her i tilfældig rækkefølge:
/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Anerkendende Selvansvarlig Dialog

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Forstå – og bliv forstået

/psykologi parterapi

Straf og konsekvens

/hvad-er-det parterapi

Hvordan får man et bedre parforhold?

/hvad-er-det parterapi

Udtrykke behov og få dem opfyldt

/psykologi parterapi

Er du frustreret over at være GIVEREN i parforholdet?

/undga-skilsmisse parterapi Skilsmisse

Videre efter en skilsmisse…

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Den svære kommunikation

/psykologi parterapi

✴ Corona! ✴ Derfor lider parforholdet med hjemme-karantæne

/undga-skilsmisse parterapi

Sidespring og utroskab

/psykologi parterapi

Bevidsthed og spejling

/psykologi parterapi

Hvorfor skulle man dog ændre sig selv?

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Ti spørgsmål til jeres parforhold

/hvad-er-det parterapi

Min ægtefælle vil ikke

/undga-skilsmisse parterapi Skilsmisse

Hvorfor taknemmelighed?

/parterapi

Ti nøgler til selvtillid

/undga-skilsmisse parterapi Skilsmisse

Skilsmisser koster virksomhederne mange penge

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Stop gætterierne i dit parforhold

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Parforholdets 7 Gyldne Leveregler

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Det Hvide Flag


timing i parforholdet

En glad partner

Så hvis du ønsker dig et godt parforhold med en glad partner, skal du lægge energi og kræfter i din timing af, hvad du siger.

Selvfølgelig også i formuleringen. Det er vigtigt både at vide, hvad man skal sige, og hvad man IKKE skal sige til sin partner. At man tror at man kan sige hvad-som-helst til hinanden, bare fordi man er blevet gift, er en stor fejltagelse.

Kvinder har deres veninder at snakke med om det, der ikke egner sig til at dele med ægtefællen. Hendes mand er bestemt ikke blevet hendes nye veninde – medmindre hun er ude på skrammer. Det betyder ikke, at man ikke snakker dybt om alvorlige emner med sin partner. Det er bare måden og tiden, der er afgørende.

Hvis du synes at det er svært at holde sin mund over for sin partner, så forestil dig lige, hvordan det må være for en par-terapeut i parforholdet! Da jeg som 20-årig købte min første bil, skulle min mekaniker på ferie til Italien. Jeg spurgte ham, om det ikke var en fordel at være professionel mekaniker, når man skulle på bilferie.

Til min overraskelse benægtede han det på det kraftigste. Han sad nemlig hele tiden og lyttede til underlige lyde. På samme måde er der også nogle ting, jeg kan se i min kone og vores parforhold, som jeg bestemt ikke skal nævne noget om. Jeg har tidligere ødelagt adskillige af mine parforhold, fordi vi var terapeuter for hinanden. I stedet kommer nogle af de problematiske ting frem, når vi er i vedligeholdende parterapi hvert kvartal.

Andre ting kommer på bordet, når timingen er optimal til dette, fx under par-tiden om aftenen via den Selvansvarlige Anerkendende Dialog.

Uskrevne regler

En af mine tidligere kollegaer fortalte mig, at han havde været styrmand på en passagerfærge. Da der opstod en mindre brand om bord, ønskede de ikke at sprede panik blandt passagerne. På et tidspunkt skulle han iført røgdykkerudstyr passere et passagerområde sammen med en matros. Inden de kom dertil, løb de alt hvad de kunne i personalegangen.

I det øjeblik de trådte ind i cafeteriet, gik de roligt tværs gennem lokalet. Da de derefter havde lukket døren bag sig til personaleområdet, løb de igen alt hvad de kunne.

Hvis styrmanden og matrosen ikke havde kunnet se længere end deres egen næsetip, og været umodne og uerfarne uden overblik, havde de løbet gennem passagerområdet – med ganske alvorlige konsekvenser til følge i form af panik blandt passagerne. De satte følelserne for hastighed til side til fordel for den rationelle logik og ansvarligheden.

I et parforhold skal man heller ikke bare sige alting, når det falder en ind. Det kan have nogle konsekvenser, som kan være svære at overskue. Det handler om at øve sig, så man ved, hvad der er mest optimalt.

Både mænd og kvinder har både det maskuline og feminine i sig. Den feminine side vil buse ud med alting med det samme, mens den maskuline er klar over at det vil være fornuftigt lige at ”holde hestene”.

lokalavisen

.