Spring til indhold

Opløftende ord, når livet er svært

parforhold Hvad kan man selv gøre, når der er nogle mennesker, der bare er hamrende irriterende eller gør alt, hvad de kan, for at genere og chikanere en?

#1

Når du er allermest stresset og har udfordringer med et andet menneske, tror du måske, at det er dette menneskes ord og handlinger, der er det værste… – men det er det ikke. Det værste er din opfattelse, som giver dette menneskes ord og handlinger MENING for dig. Det er først når det rammer og sårer dig, at det er værst. Altså noget, der foregår inde i dig, og er din egen holdning, som derfor ikke har ret meget med det andet menneske at gøre.

#2

Det er i orden at blive oprevet og rasende. Der er ikke noget i vejen med vrede, når den opstår. Den er en vigtig følelse som signal til, at noget er galt, og at der skal handles. Derimod er det når vreden tager kontrollen over dig, at det ofte går galt.
Selvfølgelig er det aldrig i orden, at nogen er modbydelige eller ondskabsfulde. Din ukontrollerede vrede, raseri og jalousi vil ikke ændre andres hjerte. Det vil kun ændre dit!

 
Klik her for at se flere anmeldelser

#3

Tilgiv andre. Ikke fordi de fortjener tilgivelse, men fordi du selv fortjener fred. Gør dig fri fra byrden af at være et offer. Tilgivelse og tillid er to vidt forskellige ting. Når du føler dig svigtet, kan du tilgive øjeblikkeligt, men tilliden til hinanden skal langsomt genopbygges. Tilgivelse kan ikke optjenes eller modtages, men kan kun gives. Derimod skal tillid optjenes over tid.

#4

Forbliv positiv, selv når verden omkring dig er negativ.
Smil, også når andre nægter at smile til dig. Det er en af de letteste måder at ændre verden omkring dig på.

#5

”Sladder og drama ender hos den viise person og kommer ikke videre derfra.” Vær klog og viis.
Forsøg at forstå andre, før du dømmer eller fordømmer nogen. Lad være med at bruge dine personlige vurderinger som våben mod andre, men brug dem derimod som et værktøj til at foretage positive valg, der kan bygge din egen karakter op og gøre dig til et bedre menneske. Ikke for andres skyld, men for din egen.

det gode eksempel#6

Vær det gode eksempel. Gå foran som en værdig rollemodel. Behandl andre med venlighed og respekt, – selv dem, der behandler dig dårligt. Det skal du gøre, udelukkende fordi DU er venlig og har selvrespekt.
Gør dit bedste for at være taknemmelig – også over for grove og ubehøvlede mennesker. Betragt disse som lysende eksempler på, hvordan man IKKE skal gøre eller være. De er en påmindelse til dig om hvilken retning i livet du fra-vælger og vælger.

#7

Nogle (mange) mennesker vil vi helt klart være dybt uenige med. Ved at være opmærksom på den måde, hvorpå vi behandler de mennesker, vi er uenige med, kan vi måle, hvad vi har lært om os selv med hensyn til venlighed, medfølelse, tilgivelse og kærlighed. Tæl de gode øjeblikke. Sæt pris på mennesker, som betyder noget for dig, og kom videre i livet på en værdig måde.

#8

Lad være med at forvente at se positive forandringer i dit liv, hvis du bliver ved med at omgive dig med besværlige mennesker. Den største fare ved at være for meget sammen med negative og destruktive mennesker, er, at du kan risikere langsomt at blive lige som dem – måske uden at du selv er klar over det og bemærker det. Undersøgelser viser, at vi er gennemsnittet af vores fem nærmeste venner, både socialt, helbredsmæssigt, økonomisk og så videre. Så check lige din omgangskreds ud, og vurder, om det er tid til forandring.
Blot fordi du er venlig over for nogen, betyder det ikke, at du behøver at være meget sammen med dem.

#9

Hvis du ønsker at være glad, og i ro med dig selv og med andre, så vær dig selv, samtidig med at du udvikler dig selv. Lad være med hele tiden at spekulere på, hvad andre tænker og mener om dig. Find ud af, hvad du ønsker, og udtryk det klart og tydeligt, på det rigtige tidspunkt, på en hensynsfuld og hensigtsmæssig måde. Síg, hvad du mener, og mén, hvad du siger. Lyt derefter til andre, og respekter dem, præcis som de er. Du vil jo gerne selv respekteres som den, du er, ikke?

Jeg plejer at spørge mine klienter: ”Hvis du kun kunne vælge én af tingene, ville du så helst have RET eller KÆRLIGHED?” Samtlige svarer KÆRLIGHED! Derpå spørger jeg dem, hvorfor de så har en holdning og adfærd, med hvilken de for alt i verden vil have RET…
Man kan nemlig ikke få begge dele.

Livet er en lang række af valg og konsekvenser af disse valg. Vælg det gode liv.


Artikler, jeg har skrevet. De kommer her i tilfældig rækkefølge:
/hvad-er-det parterapi

Par-coaching/terapi hjemme hos jer selv

/psykologi parterapi

Selvansvarlighed

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Forstå – og bliv forstået

/psykologi parterapi

10 (usande) myter om parforholdet

/parterapi

De fem faser i enhver forandring

/hvad-er-det parterapi

Hvad det vil sige at arbejde med sig selv og sit parforhold

/psykologi parterapi

Alderens påvirkning af kærligheden og parforholdet

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

De 5 kærlighedssprog

/psykologi parterapi

Negativ og ødelæggende

/psykologi parterapi

De små store forskelle mellem mænd og kvinder

/psykologi parterapi

Håndtering af vrede i parforholdet

/parterapi

Motivation og inspiration

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Trappen

/hvad-er-det parterapi

At se sig selv udefra

/undga-skilsmisse parterapi

Parforhold i krise

/hvad-er-det parterapi

Er det let eller svært?

/undga-skilsmisse parterapi Skilsmisse

Hvorfor taknemmelighed?

/undga-skilsmisse parterapi

Årligt tjek af parforholdet

/hvad-er-det parterapi

Hvad er idéen i at gå i parterapi?

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Tre-trins raketten