Spring til indhold

Effektivitet – hvordan opnår man hurtigt de bedste resultater?

effektivitetAt lære af andre

 Da jeg som 21-årig fløj til Østrig første gang på alpin skiferie, valgte jeg at hyre en privat træner en time den første dag og en time dag nummer to.

Det betød, at jeg sparede en masse tid med skiskole sammen med andre nybegyndere, men i stedet var på bjerget lige fra starten af – med fuld opmærksomhed fra den professionelle skilærer.

Det var en dyrere løsning, men alligevel meget værdifuld for mig.

 
Klik her for at se flere anmeldelser

Det er en god ide så vidt muligt at være sammen med mennesker, der er dygtigere end en selv, fordi de vil være med til at trække en højere op. Hvis man er sammen om noget, går det endvidere meget lettere. Det ses ikke mindst hos yngre søskende, der lærer af deres ældre. Det er lettere at lære af andre, end at skulle finde ud af alting selv.

Hvis du er den klogeste person i et rum, så er du i det forkerte rum.
Sørg for altid at omgive dig med intelligente mennesker.
Ukendt

Når man har det sjovt, udvikler man sig også hurtigere. Det handler bare om at gå i gang og få skabt succes.

Hvad er den bedste strategi til hurtigt at forbedre sit parforhold?

Jeg er flere gange blevet stillet dette spørgsmål. Hvis man tager udgangspunkt i min erfaring med skilæreren i Østrig, er det nok en god ide at få instruktion fra en person, der har prøvet det før.

Efter 20 år som psykoterapeut kan jeg anbefale følgende prioriterede liste som det mest effektive, hvis man ønsker at forbedre sit parforhold:

Hurtigst (1), er at begge går i både par- og individuel- terapi. På få uger vil der vise sig en positiv forandring for hele familien.

Næst-hurtigste (2), er at begge går i parterapi. I løbet af få uger eller måneder vil de positive forandringer vise sig.

Næste (3), er at begge går i individuel terapi hver for sig.

Næste (4), er at den ene går i individuel terapi (hvis den anden ikke vil nogen som helst forandring eller nægter at gå i terapi). Dette medfører imidlertid, at det kan tage lang tid (måske flere år) at nå det positive resultat, men det er muligt.

Langsomst (5), er at ingen af parterne går i terapi, men derimod selv finder ud af at løse problemerne og ændre den uhensigtsmæssige adfærd og holdning hen ad vejen. Til gengæld kan det godt tage årevis, inden der sker en positiv forandring.

Så i realiteten vælger vi selv, hvor godt vi vil have det, og hvor hurtigt vi ønsker at ændre en situation. Det er blot et spørgsmål om at prioritere.

Hvis man vil have noget andet, end det, man har haft indtil nu, er det nok klogt at gøre noget andet, end det, man har gjort indtil nu.

.