Min ægtefælle vil ikke

Problemer i parforholdetAt få løst problemerne i parforholdet

En kvinde ringede til mig, fordi hun ikke trivedes i sit parforhold. Efter at jeg havde haft den gratis afklarende telefonsamtale med hende, fortalte hun mig, at hendes mand overhovedet ikke havde lyst til at snakke med mig, eller at ændre noget som helst deres parforhold. Hun var meget frustreret og spurgte mig, hvad hun kunne gøre.
Mit svar var, at der, så vidt jeg kan se, er 3 muligheder for hende:

  1. Acceptere tingene
  2. Sætte hårdt mod hårdt
  3. Selv trække hele læsset

1. Acceptere tingene

At hun vælger at acceptere tingene, som de er. Finder sig i det, der måtte være, og vælger at være taknemmelig resten af sit liv.


Klik her for at læse artiklen, hvor jeg afslører to hemmeligheder fra parforholdet

2. Sætte hårdt mod hårdt

Hun kan vælge at fortælle sin mand, hvordan hun har det med parforholdet. Hun skal udelukkende tale ud fra sig selv – uden brug af ordet “DU”. Derefter kan hun fortælle, hvilke løsningsmuligheder, hun ser for sig. Hun kan nævne, hvad hun har fået ud af at læse forskellige hjemmesider, og måske også at hun har talt med mig, og hvad hun mener om den samtale. Til sidst kan hun spørge sin mand, om han vil gå i parterapi for hendes og for parforholdets skyld. Hvis han stadig fastholder, at han ikke kunne drømme om at sætte sine ben hos en psykolog eller terapeut, kan hun vælge at sætte hårdt mod hårdt. Hun skal finde ud af, om har modet til at sige til sin mand, at enten går de i parterapi sammen, eller også er parforholdet slut med skilsmisse og fraflytning. Dette kræver at hun gør op med sig selv, om hun er parat til at tage det voldsomme skridt. Hvis det kun er en tom trussel, vil det på længere sigt kun gøre ondt værre i deres parforhold.

3. Selv trække hele læsset

I stedet for at konfrontere manden med trusler, kan hun også vælge selv at trække hele læsset. Det vil sige, at det er hende, der går i individuel psykoterapi for at ændre sine egne holdninger og adfærd. Denne tredje mulighed oplever jeg i øvrigt både hos mænd og kvinder, som har en ægtefælle, der ikke vil være med til det ”terapis”. Klienten skal bare være klar over, at det er betydelig hårdere, det tager længere tid, og der vil som regel være større udgifter forbundet med selv at skulle stå for transformeringen – end hvis de begge er fælles om det. Imidlertid har jeg erfaring for, at det godt kan lade sig gøre at komme i hus og få det parforhold, man gerne vil have med kærlighed, nærhed, ømhed osv. Men det kan godt risikere at tage 1-2 år med ugentlig og månedlige sessioner – i stedet for blot 3 måneder med intensiv parterapi. Hvis man er indstillet på at arbejde med sine egne overbevisninger og holdninger og ændre på sin egen adfærd og få et lettere liv, så viser det sig også erfaringsmæssigt, at ens ægtefælle langsomt vil ændre sig, og at man er i stand til at få det parforhold, man ønsker sig.


Psst… Gør som flere end 1.600 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Resultatet

Jeg anbefalede kvinden at gå i tænkeboks for at finde ud af, hvilken af de 3-4 modeller, hun ønskede at benytte sig af. Jeg gjorde hende opmærksom på, at hun ikke kunne bruge en blanding af to af dem, men var tvunget til at vælge en enkelt af løsningerne, som hun så skulle gå fuldt og helt ind for.

Det er min erfaring, at nogle vælger en måde, og andre vælger en anden måde. Der er ikke noget rigtigt eller forkert. Der er kun valg og konsekvenser. Jeg hjælper folk med at få et overblik og forståelse i deres liv, så de kommer til at lære konsekvenserne af deres valg at kende. De vil også lære nye strategier og værktøjer, der vil gøre det lettere for dem at forstå hinanden og få sine ønsker og behov opfyldt. Nye vaner skal læres, og erstatte de gamle ubrugelige vaner. Det kræver “blot” viden om, hvad der skal gøres, og så få det gjort.


3:47 minutter

Har du brug for gode råd og hjælp til dit parforhold, så klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50)

Links til fire andre områder inden for parterapi:

Kommunikation

Psykologi i parterapien

Undgå skilsmisse

Hvad er parterapi


Links til andre artikler om hvad parterapi er (de seks af dem ses herunder):

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen
Brug F5-tasten (eller genopfrisk siden) for at se andre artikler.


.

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann