Spring til indhold

Giv ferieplanlægningen opmærksomhed

dreamstimemedium_9794181Ferie

Hjem >> Giv ferieplanlægningen opmærksomhed


For mange mennesker er en ferie som en rumvandring. Den nervepirrende rejse finder sted efter ugers omhyggelig forberedelse og en måske hektisk udrejse. Dernæst nogle dage med sindsro og fred efterfulgt af en lige så hektisk hjemrejse til det velkendte.

Men det behøver ikke at være så slemt. Lidt omhyggelig planlægning og nogle (måske) nye strategier kan gøre det hele meget lettere.

Tip #1: Planlæg ferien, så den forløber lettere

Ferien skal planlægges, og det gælder både tiden før og efter, for at det bliver optimalt. En ferie beregnet til at være afslappende kan faktisk godt efterfølgende vise sig at have været stressende, hvis der var noget, man ikke var opmærksom på.

Omhyggelig planlægning kan bestemt hjælpe jeres ferie med at gå lettere, men en god strategi efter ferien er altså også afgørende. Det kan for eksempel være at holde den sidste dag fri efter ferierejsen, før I starter på arbejde igen. På den måde har I tid til at pakke ud, få fyldt køleskabet op, vaske tøj og gjort klar til hverdagen på en stille og rolig måde.


Artikler, jeg har skrevet. De kommer her i tilfældig rækkefølge:
/undga-skilsmisse parterapi Skilsmisse

Skilsmisser koster virksomhederne mange penge

/undga-skilsmisse parterapi

Mand! Her er opskriften på, hvordan du binder din kvinde hårdt til dig.

/psykologi parterapi

Mænd og kvinder lyver ikke!

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Ærlighed i parforholdet

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Forstå – og bliv forstået

/undga-skilsmisse parterapi

Sidespring og utroskab

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

5 niveauer af kommunikation – i parforholdet

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Struktur i hverdagen

/psykologi parterapi

Vrede og konfrontation

/undga-skilsmisse parterapi Skilsmisse

Hvorfor taknemmelighed?

/hvad-er-det parterapi

Min ægtefælle vil ikke

/parterapi

Nøglen til ægteskabets dør sidder indvendigt

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Anerkendende Selvansvarlig Dialog

/undga-skilsmisse parterapi

Vedligeholdelse

/psykologi parterapi

Tilgivelse forløser

/psykologi parterapi

Selvansvarlighed

/hvad-er-det parterapi

Min partner vil ikke

/psykologi parterapi

Kærlighed er 80 procent vilje

/hvad-er-det parterapi

Underkastelse og dominans i parforholdet

/psykologi parterapi

Syv typer gentagne udfordringer


Tip #2: Vær opmærksom på søvn, alkohol og børn

Ferierejse med små børn kan være en god oplevelse i forhold til bare at blive hjemme. Og når børnene ikke har deres vante omgivelser og legetøj, er der mulighed for, at I kan opleve spændende ting sammen og blive naturligt trætte af alle de nye indtryk.

Når man er på ferie, har man tendens til at drikke mere alkohol og måske være senere oppe, hvilket kan ødelægge søvnen. Alkohol kan betyde, at du hurtigere falder i søvn, men du kommer dog ikke ned i de dybere søvnstadier, så du ender måske med at få mindre god søvn. Sørg derfor for at komme i seng på et rimeligt tidspunkt. Få også noget motion, som vil gøre dig træt, så du kan blive i stand til at sove igennem på en sund og naturlig måde.

Jetlag gennem tidszoner øst-vest forstyrrer også søvnen. Din krop vil normalisere sig efter omkring en dag pr. tidszone.

Tip #3: Vær realistisk omkring dit parforhold og jeres ferie

Nogle par opdager, at samværet på en ferie udstiller deres svage punkter i parforholdet. Mange tror forinden, at problemerne vil forsvinde på ferien. Dette er ikke altid tilfældet. Dine problemer er dine, uanset hvor du er. Din strategi og måde at være på vil følge med dig alle steder. For nogle mennesker er ferie ligesom julen, hvor der er store forventninger, og alt skal være perfekt. Men også andre typer ferier kan have svært ved at leve op til forventningerne.

Endvidere vil I formentlig tilbringe rigtigt meget tid sammen på ferien, hvilket kan medvirke til at skabe irritation og vække vrede følelser, der normalt er skjult i hverdagen. Der er mange beslutninger, der skal tages i forbindelse med ferie, som fx hvad gør vi, når vi ankommer? Hvilke aktiviteter skal vi vælge? Hvor skal vi spise?

Den bedste strategi til at klare feriens udfordringer er at erkende, at dette er en del af feriens oplevelser. Derudover må I affinde jer med det faktum, at I måske kommer til at være uenige, og derefter fokusere på spørgsmålet: Kan vi komme videre efter denne beslutning, så vi kan nyde resten af ferien på en god måde?

Tip #4: Lad ferien give hverdagen et løft

ferieDer er mange fordele ved at holde ferie. En af dem er, at I måske opdager, at det er en god ide at begynde at spise bedre og sundere. Normalt spiser man meget på restaurant, når man er på ferie. Når I kommer hjem, ser alle sandsynligvis frem til de hjemmelavede måltider. Sæt pris på den lækre feriemad, og brug det som inspiration til at lave flere spændende retter derhjemme.

Motionen på ferien i form af aktiviteter kan I også med fordel fortsætte med i hverdagen. Ud over at bidrage til en bedre søvn, hjælper motion også med til at få et bedre helbred og en slankere linje, hvilket ellers kan være svært med al den gode feriemad. Grunden til, at man måske ikke tager på som forventet, kan være den ekstra fysiske aktivitet. Når du kommer hjem efter ferien, udhvilet og glad, kan du bruge det som motivation til at få mere motion og spise sundere.
.

De fleste får det godt af at slappe af på en vidunderlig ferie, men nogle mennesker oplever desværre, at realiteterne ikke lever op til forventningerne. Hvis det samme mønster gentager sig igen og igen, er det måske fordi ens strategi ikke er den mest optimale.

Hvis man vil have noget andet, end dét, man har haft hidtil, bliver man nok nødt til at GØRE noget andet. Og dette ANDET kan være svært selv at få øje på og ændre.

Derfor kan det nogen gange være en god ide at få en professionel til at hjælpe sig med et godt råd, eller måske en helt ny strategi i parforholdet og hverdagen, og få ændret nogle uhensigtsmæssige vaner. Hvis det havde været let, havde man jo gjort det forlængst.


.