Parforhold parterapi

Værdi i parforholdet

Hvad er værdi i et parforhold? Hvordan tilfører man selv værdi? Tæller materielle værdier mest, eller er det reelt noget andet, der er vigtigere?

Lad mig illustrere det med en lille historie fabrikeret til lejligheden:
obamaDet amerikanske præsidentpar kører forbi et pizzeria, og præsidentfruen siger henkastet til sin mand: ”Ejeren af det pizzeria var engang min ungdomskæreste”, hvortil Obama svarer: ”Tænk, hvis du havde holdt fast i ham. Så havde du i dag været pizzeria-frue.”
”Nej” replicerer Michelle Obama, ”Så havde han i dag været præsident i USA.”

Vi skaber hinanden, og vi tilfører energi og værdi – direkte eller indirekte.
Måske tjener den ene de fleste penge. Den anden kom måske med gæld – eller stifter den. Den ene går hjemme og passer hus og børn, mens den anden arbejder og tjener pengene. Den ene har sidespring og den anden er trofast. Den ene er et rodehoved og den anden er ordensmenneske. Den ene er negativ og den anden er positiv.
Det vigtige er, hvordan man SKABER værdien i parforholdet, og man er enige om, hvad der har værdi. At man har afstemt forventninger med hinanden. Det gælder såvel det materielle som det immaterielle. Der findes ikke en fordelingsnøgle, der kan skelne retfærdigt og ligeligt mellem æbler og bananer.
.

Bøger om parforhold
7 vaner Frihed med bedre parforhold Partner for livet
Følg på de sociale medier
Videoer
Klik her for at se en række videoer med eksempler på parterapi
Gratis uddrag
fra en af mine bøger


Gratis bog, checklister, tips og nyheder.

New Graphic