Parforhold parterapi

Sommerferie uden skænderier

dreamstimelarge_17447927Ideen med at holde ferie og rejse sammen som familie er at slappe af, koble fra og komme væk fra hverdagens travlhed og stress. Det bør at være en tid, hvor du og din partner kan genoplive og nære flammen mellem jer. Dog ender det nogle gange med det modsatte, når man pludselig skal tilbringe meget tid sammen. Da I jo er mere intensivt sammen, kan gnidningerne øges, og i værste fald kan jeres ferie blive ødelagt og måske ende med skilsmisse.

Her er tre tips til, hvordan I bedst kommer igennem ferien som familie og par:
Kommunikation: Når I på ferien snakker sammen, er det en god idé at starte sætninger med ordet Jeg i stedet for Du. Hvis du bruger du-formen, kaster du dine ting over på din partner. Begynd i stedet sætningerne med ”Jeg har det…” eller ”Jeg bliver skuffet/vred/ked af…” for at give udtryk for dine behov.

Stop stoltheden: Vær ikke for stolt til at række hånden ud, hvis I kommer op at skændes. Et skænderi kan i værste fald føre til, at ingen af partnerne snakker samme i flere dage, hvilket ikke er til gavn for nogen. Ræk derfor hånden ud til din partner for at skabe bedre stemning imellem jer i den gode feries tjeneste.

Afstem jeres forventninger: Har I forskellige forventninger til jeres ferie, ender én af jer, eller begge, med at blive skuffede. Hvis den ene af jer ønsker at tage på storby ferie fyldt med aktiviteter, og den anden drømmer om afslapning på stranden, vil det helt sikkert give problemer. Det er vigtigt, at få sat ord på sine ønsker og behov. Så har du det bedst mulige udgangspunkt for at få en fantastisk ferie med din partner og familie.

Husk også at koble af umiddelbart før og efter ferieturen, så overgange arbejdsliv/ferie ikke bliver for voldsom.

.

 

Bøger om parforhold
7 vaner Frihed med bedre parforhold Partner for livet
Følg på de sociale medier
Videoer
Klik her for at se en række videoer med eksempler på parterapi
Gratis uddrag
fra en af mine bøger


Gratis bog, checklister, tips og nyheder.

New Graphic