Parforhold parterapi

Skilsmisser koster virksomhederne mange penge

Det koster årligt samfundet omkring 27 milliarder kroner at danskerne tager deres personlige udfordringer med sig på arbejde.

dreamstimemedium_32973543Hvis økonomien ikke har det så godt, ægtefællen er skredet, og børnene er helt umulige, kan dagligdagens problemer i den grad presse sig på, så det går ud over arbejdet. Dette koster hvert år samfundet milliarder af kroner i nedsat produktivitet og sygefravær.

Det er ikke kun den enkelte medarbejder, der bliver ramt. Det kan også være svært for kollegaerne og chefen at håndtere en ven og medarbejder, der har udfordringer. Rådgivningsvirksomheden Lifewise har udviklet et digitalt ledelsesværktøj i samarbejde med it-virksomheden KMD og modekoncernen IC Companys, men spørgsmålet er, om ekstra-uddannelse af ledere ikke blot er symptombehandling, til forskel fra at tage fat på årsagsbearbejdningen. I stedet for at skulle forholde sig til en person, der er kommet i krise, hvorfor så ikke gøre noget for at forhindre, at det overhovedet sker?

Lifewise skønner, at knap 40% af den danske arbejdsstyrke årligt rammes af en personlig krise. Ifølge tal fra Lederne koster fraværet på de danske arbejdspladser hvert år 56 milliarder kroner, hvoraf arbejdspladserne selv betaler størstedelen.

Omkring en tredjedel af sygefraværet på de danske arbejdspladser har rødder i det psykiske arbejdsmiljø, og Lederne har beregnet, at det koster samfundet cirka 27 milliarder kroner årligt. Norske undersøgelser viser endvidere, at en skilsmisse ikke bare betyder ekstra sygedage, men også viser sig med nedsat produktivitet i skilsmisseperioden.

Med så store udgifter skulle man tro, at virksomhederne og samfundet var særdeles motiveret til at gøre en indsats på dette område. Men grænsen for hvad man kan og må blande sig i fra virksomhedens og myndighederne side, og hvad der er privat-sfære, betyder, at det stadig ikke er OK for virksomhederne at hjælpe med at løse personlige problemer i parforholdet. Dog flytter grænsen sig hele tiden. Se blot på ryge- og alkohol-politikkerne, som har ændret sig radikalt her i landet de seneste fem år. Så der er håb for, at der i en ikke alt for fjern fremtid vil være vilje til og mulighed for at forebygge familiære udfordringer – til gavn og glæde ikke kun for den enkelte og for børnene, men også for erhvervslivet og samfundsøkonomien.

Se artiklen på www.business.dk/karriere/skilsmisser-kan-koste-virksomheder-milliarder

.

Bøger om parforhold
7 vaner Frihed med bedre parforhold Partner for livet
Følg på de sociale medier
Videoer
Klik her for at se en række videoer med eksempler på parterapi
Gratis uddrag
fra en af mine bøger


Gratis bog, checklister, tips og nyheder.

New Graphic