Parforhold parterapi

Hvad betyder vedligeholdelse?

VedligeholdelseAt vedligeholde sit parforhold indebærer, at kursen jævnligt bliver justeret.

Forestil dig, at du sætter dig ind i din bil og begynder at køre. Til at begynde med kører du på de små villaveje, hvor du skal have fuld opmærksomhed på kørslen. På et tidspunkt kommer du ud på motorvejen, hvor det tilsyneladende mest går ligeud. Dette kan godt blive lidt trivielt. Forestil dig, at du beslutter dig for at låse rattet fast, så du kan koncentrere dig om andre og vigtigere ting end at køre bilen på motorvejen. Det kører jo tilsyneladende helt af sig selv…..

Hvis du overhovedet ikke bevæger rattet, mon du så ikke på et tidspunkt havner i grøften eller kører ind i en modkørende?

Når vi indleder et parforhold, er vi normalt optændt af forelskelsens beruselse. Når forelskelsen helt naturligt fordufter efter et til to år, er den ikke længere brændstoffet eller klæbematerialet, der holder de to mennesker sammen og forblænder dem. Kærlighed skal herefter erstatte forelskelsen. Hvis man ikke har fundet kærligheden, dukker de ægteskabelige problemer op, og parforholdet kan risikere at køre ud over kanten eller at gå helt i stå.

Reaktionerne kan have en naturlig forsinkelse, når mennesker med følelsesmæssige relationer er sammen. I hverdagen finder vi os i irriterende småting og lader dem passere. Hvis irritationsmomenterne bliver for store, reagerer vi først en lille smule, men hvis det fortsætter uanfægtet, kan der efterhånden komme en voldsommere reaktion i form af fx raseriudbrud eller skænderi. Hvis man ikke er i stand til at se og fortolke signalerne i god tid, fordi man ikke har lært livets færdselsregler, eller ikke har nogen til at hjælpe sig med at oversætte signalerne, kan man risikere i sidste ende at stå med en skilsmisse. Dette kan sammenlignes med bilens kollision med en mur, i stedet for i god tid i forvejen at justere kursen, så man kører uden om muren.

At vedligeholde eller reparere

At vedligeholde en bil betyder også jævnligt at komme olie og vand på, tage den til regelmæssige serviceeftersyn og få udskiftet mekaniske dele, der er ved at være slidt. Det er ikke klogt at vente, til de er gået i stykker, for bilen går normalt i stå på de mest ubelejligede tidspunkter. Så der er stor forskel på at vedligeholde og at reparere både bil og parforhold.

Selvfølgelig kræver det en indsats at vedligeholde (sit hus, sin bil og sit parforhold). Der er nogen, der foretrækker at køre igennem livet med hovedet under armen og tage de reparationer, der kommer. Dette er et bevidst valg og selvfølgelig helt i orden. Det er en måde at leve på, men den kan give nogle gevaldige knubs undervejs. Ikke mindst, hvis det går ud over børnene i parforholdet.

Jeg er som relationsterapeut både serviceværksted og reparationsværksted. Jeg tager mig af begge dele. For det meste kommer mine klienter dog for at få repareret noget. Nogle kommer også for at få installeret en turbolader på motoren!

Vedligeholdelse og reparationer i form af justeringen i parforholdet er svære at foretage selv, fordi det handler om følelser. Ikke kun dine egne følelser, men både dine egne, din partners følelser, og jeres fællesfølelser.

For alle mennesker er det svært at se sig selv. Derfor benytter flere og flere sig af professionel hjælp i form af uddannede coaches og psykoterapeuter.
.

Er du nysgerrig på mulighederne for at få et meget bedre parforhold, vil jeg invitere dig til en gratis afklarende samtale over telefonen, hvor du får indtryk af, hvem jeg er, hvordan jeg arbejder, og om par-coaching måske er noget for dig og jer.

Klik på knappen herunder for at bestille en tid til den gratis samtale

.

Eller klik her for at kontakte mig.
.

Leave a Reply

Bøger om parforhold
7 vaner Frihed med bedre parforhold Partner for livet
Følg på de sociale medier
Videoer
Klik her for at se en række videoer med eksempler på parterapi
Gratis uddrag
fra en af mine bøger


Gratis bog, checklister, tips og nyheder.

New Graphic