Parforhold parterapi

Hvad hvis man ikke længere tror på parforholdet?

dreamstimemedium_11813920Uanset om I vælger at blive sammen som par, eller I vælger at gå hvert til sit, vil det være en god idé at lære parforholdets færdselsregler at kende. Det vil I få brug for fremover, enten sammen eller hver for sig. Hvis I ikke får de grundlæggende regler lært, så skal I alligevel starte forfra og med stor sandsynlighed gennem samme udfordringer igen og igen – og så kunne I lige så godt have lært dem fra starten af – det vil sige nu.

Der er nogle grundlæggende regler i forbindelse med parforhold, der skal læres, efterleves og overholdes, for at det kan lykkes. Det er for eksempel respekt for hinanden og for forskellighederne, samt at ens partner ofte har behov for noget andet, end én selv, hvilket betyder at man en gang imellem skal give partneren noget andet, end det man selv gerne vil have eller synes er nemt at give. Når begge parter vælger at give den anden det, den anden gerne vil have, så oplever begge to at få det, de selv gerne vil have, og mærker dermed kærligheden. Se www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/parterapi/kaerlighedssprog

For at blive hørt, forstået og respekteret skal man kunne udtrykke sig på en hensigtsmæssig måde, og dette kan læres. Kommunikationen i alt for mange parforholdet er mangelfuld eller direkte destruktiv, fordi man ikke har lært at kommunikere ordentligt med det modsatte køn. Det er i relationen med en anden, at vi lærer allermest. Især når der er store følelser involveret. Både de kærlige og de ubehagelige. Derfor er det ofte en god idé at få lært lektien af hinanden, mens man er sammen, for at finde ud af, om man skal forblive sammen eller ej. Hvis den ene part giver op og vil skilles, inden lektien er lært, tyder meget på at egoismen har taget over.

Det er min erfaring, at det ofte viser sig, at når uoverensstemmelserne bliver synliggjort, og at det bliver tydeligere, hvad det er, der foregår mellem parterne, så kan kærligheden genfindes, og man bliver i stand til at leve sammen på en ordentlig måde med tillid, tryghed og respekt, god sex, nærhed, kærlighed og hvad der ellers hører til et godt parforhold.

.

 

Bøger om parforhold
7 vaner Frihed med bedre parforhold Partner for livet
Følg på de sociale medier
Videoer
Klik her for at se en række videoer med eksempler på parterapi
Gratis uddrag
fra en af mine bøger


Gratis bog, checklister, tips og nyheder.

New Graphic