Parforhold parterapi

Har du sovet i ske med din ægtefælle i nat?

dreamstimemaximum_15619318Der er ikke noget så vidunderligt som at ligge tæt sammen med sin elskede.
Men hvis man insisterer på at sove ”i ske” sammen, kan det betyde, at begge parter sover dårligt. Samtidig er der risiko for sundhedsproblemer.
Den tætte og romantiske måde at sove sammen på, er typisk for den første del af parforholdet. Når vi er forelskede, har vi et stort behov for at være tæt sammen. Senere ligger man i andre stillinger og ofte med ryggen mod hinanden. Men det er også bedst for helbredet, fordi det giver den bedste og dybeste søvn.

De seneste 20 års søvnforskning viser, at mellem 10 og 20 procent af befolkningen lider af forskellige typer søvnproblemer såsom søvnapnø, snorken og urolige ben. Folk med søvnproblemer fungerer dårligt socialt, fordi de er trætte, ukoncentrerede og vrisne. De er farlige i trafikken, og så har de en øget risiko for forskellige helbredsmæssige udfordringer, fx med hjerte og blodkar.

God dyb søvn er lige så vigtig for helbredet som motion og sund mad. Hvis du har problemer med at sove, og din partner ligger uroligt, må I tage en snak om, hvordan I ligger, når I sover. På den måde bliver det intime forhold ikke ødelagt, fordi der er en praktisk grund til ændringen.

Man kan let være romantisk på mange andre måder end at sove i ske sammen. Det er dejligt at slumre ind under dobbeltdynen, helt tæt på sin elskede, men lige inden I falder helt i søvn, bør I slippe hinanden. På den måde får begge parter den bedste søvn.

Se www.e-pages.dk/lokalavisenfrb/176/12

.

Måske er disse følgende relaterede artikler også interessante:

Bøger om parforhold
7 vaner Frihed med bedre parforhold Partner for livet
Følg på de sociale medier
Videoer
Klik her for at se en række videoer med eksempler på parterapi
Gratis uddrag
fra en af mine bøger


Gratis bog, checklister, tips og nyheder.

New Graphic
Seneste artikler: