Parforhold parterapi

Forskellige indstillinger

dreamstimemedium_30233710

Mænd og kvinder er meget forskellige. Også i par af samme køn er min erfaring at man polariserer (går i hver sin retning) med at være maskulin og feminin. Så hvordan udnytter vi forskellene, i stedet for at bekrige hinanden med dem?

Alting kan ses enten som en ulempe eller som en fordel. Det er et valg. For eksempel kan en hammer bruges til at bygge et træhus – eller man kan smadre butiksruder med den.

Hvis den ene i parforholdet er samler, og den anden er spreder, kan man vælge at føre krig, eller man kan drage fordel af hinandens styrker.

Det første år sammen har de fordelt opgaverne med ferien mellem sig, så den ødsle skal spare sammen til ferien, men da den skal afholdes, er der intet tilbage at holde ferie for. Nærigpinden finder derfor en discount-ferie, der selvfølgelig er død-kedelig.

Det følgende år har nøjagtigt de samme mennesker valgt at bytte roller. Samleren sparer sammen, og da ferien skal afholdes, er der masser af penge tilbage, så sprederen kan fyre den maksimalt af for dem begge. Hvilken slags ferie mon de får det år?

Hvis begge perter er ens, kan det blive en stor ulempe.
Hvis begge er nærigpinde, er der aldrig fest og farver i familien.
Hvis begge er ødsle, er der aldrig penge sidst på måneden.

Fordelene
Forskelle i parforholdet er en stor fordel, hvis man har tryghed og tillid til hinanden, og man respekterer hinandens forskelligheder. “Din partner tager ikke fejl. I har blot forskellige opfattelser af noget bestemt”. Begge parter skal respektere den anden.

At vælge sin adfærd og holdning kan være svært, hvis man aldrig har lært det i sin barndom, eller hvis man har traumatiske oplevelser med hinanden. Men heldigvis er det aldrig for sent at opløse blokeringerne og genfinde respekten for hinanden. Ikke mindst for børnenes skyld, der på den måde dagligt kan se, at forskelligheder kan vendes til en fordel. Det får de brug for senere, både i deres eget parforhold og på deres arbejde.

http://www.dr.dk/levnu/psykologi/penge-goer-dig-lykkelig-til-en-vis-graense

lokalavisen2015-11-19
http://ftp-lokalavisen-frb.dk/arkiv/1201/#p=15
.

 

Måske er disse følgende relaterede artikler også interessante:

Bøger om parforhold
7 vaner Frihed med bedre parforhold Partner for livet
Følg på de sociale medier
Videoer
Klik her for at se en række videoer med eksempler på parterapi
Gratis uddrag
fra en af mine bøger


Gratis bog, checklister, tips og nyheder.

New Graphic