Parforhold parterapi

Forskellige indstillinger

dreamstimemedium_30233710Ofte polariserer man (går i hver sin retning) og kan blive enormt forskellige i parforholdet. Både politisk, økonomisk, religiøst, ordensmæssigt, med børneopdragelse og så videre. Imidlertid kan alting ses som enten en ulempe eller som en fordel. Det er et valg. For eksempel kan en hammer bruges til at bygge et træhus – eller man kan smadre butiksruder med den.

Hvis den ene i parforholdet er samler, og den anden er spreder, kan man vælge at føre krig, eller man kan drage fordel af hinandens styrker. Samleren kan være den sparsommelige/nærigpinden, der sørger for at der i god tid bliver sparet op til ferien. Dermed har familien råd til at tage af sted. Sprederen kan være den generøse/ødselpinden, der søger for at det bliver en fantastisk god ferie, hvor man trykker den max af.

Ulemperne

Man kan også vælge at lade sprederen tage ansvaret for at bruge penge i hverdagen, så der ikke er råd til at tage på ferie. Og hvis man endelig kommer af sted, bliver det en discount-ferie, for det sørger samleren for.

Hvis begge er ens, kan det blive en stor ulempe.
Hvis begge er nærigpinde, er der aldrig fest og farver i familien.
Hvis begge er ødsle, er der aldrig penge sidst på måneden.

Fordelene
Forskelle i parforholdet er en stor fordel, hvis man har tryghed og tillid til hinanden, og man respekterer hinandens forskelligheder. “Din partner tager ikke fejl. I har blot forskellige opfattelser af noget bestemt”. Begge parter skal respektere den anden.

At vælge sin adfærd og holdning kan være svært, hvis man aldrig har lært det i sin barndom, eller hvis man har traumatiske oplevelser med hinanden. Men heldigvis er det aldrig for sent at opløse blokeringerne og genfinde respekten for hinanden. Ikke mindst for børnenes skyld, der på den måde dagligt kan se, at forskelligheder kan vendes til en fordel. Det får de brug for senere, både i deres eget parforhold og på deres arbejde.

http://www.dr.dk/levnu/psykologi/penge-goer-dig-lykkelig-til-en-vis-graense

lokalavisen2015-11-19
http://ftp-lokalavisen-frb.dk/arkiv/1201/#p=15
.

 

Måske er disse følgende relaterede artikler også interessante:

Bøger om parforhold
7 vaner Frihed med bedre parforhold Partner for livet
Følg på de sociale medier
Videoer
Klik her for at se en række videoer med eksempler på parterapi
Gratis uddrag fra bogen


Gratis bog, checklister, tips og nyheder.

New Graphic