En film om parforhold

Jeg kommer lige fra biografen, hvor jeg har set ”Hope Springs” sammen med min kone. En FANTASTISK film, som jeg på det varmeste vil anbefale alle ægtepar at se – uanset hvor godt eller dårligt deres ægteskab er kørende. Historien er god, skuespillet er godt, og den er også godt filmet. Jeg er dybt imponeret – og bevæget. Vi både grinede og græd undervejs i filmen.

Alle ægteskaber bevæger sig gennem forskellige faser – både behagelige og ubehagelige. Sådan er parforholdets natur. Ethvert forhold rummer både glæder og sorger, misforståelser og samhørighed, frustration, lykke, kærlighed og laden-stå-til. I filmen ønsker den ene part (Maryl Streep) en forandring i det fastlåste parforhold. Manden (Tommy Lee Jones) tager voldsomt afstand fra nogen som helst ændring i status quo. Terapeuten (Steve Carell) arbejder på præcis samme måde som jeg gør, når jeg laver parterapi (bortset fra at jeg lader klienterne sidde over for hinanden, og at der ikke er et bord imellem os).


Klik her for at læse artiklen, hvor jeg afslører to hemmeligheder fra parforholdet

Filmen viser, hvordan motivation er det eneste, der kan ændre noget som helst i verden. Den tydeliggør også, hvor svært det er, og hvor skrøbeligt enhver forandring kan være. Da det på et tidspunkt i parterapien går for hurtigt frem, oplever parret et voldsomt tilbagefald. Efter at have slikket sårene, kommer de heldigvis igen. Intet er umuligt – hvis man stærkt nok ønsker sig noget bestemt. Dette gælder også intimitet, nærhed, samhørighed og sex. Blot kræver det mod, vedholdenhed og kommunikation.

”Hope Springs” er en meget livsbekræftende film, der viser, hvor svært det er at ændre noget selv, når tingene går rigtigt skævt eller sidder fast. Den påviser også, hvad en professionel bisidder og facilitator kan udrette. Det er vidunderligt til sidst at se og mærke den livsglæde, der stråler ud af det forandrede aldrende par. Hvordan de begge er i stand til at vinde livet tilbage. Jeg kan kun varmt anbefale ethvert par at se denne vidunderlige film.

Har du brug for gode råd og hjælp til dit parforhold, så klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50)

 

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann