Parforhold parterapi

Din mand synes ikke, at dette er morsomt

Selv den mest selvbevidste og selvironiske mand har nogle ømme punkter, man ikke skal joke med. Her er seks ting, du ikke må lave sjov med.

1. Hans bilkørsel
Hvis der er noget, vi mænd ikke bryder os om, så er det kommentarer til vores bilkørsel. Hvis du er uenig med den måde, han kører på, så hold det for dig selv til et passende tidspunkt, hvor du kan fortælle ham om dine følelser på en stille og rolig måde. Man skal vælge sine kampe med omhu, og udkæmpe dem, hvor det er mest hensigtsmæssigt. Og lad for alt i verden være med at lave sjov med det over for andre. Det vil såre ham dybt. Du skal heller ikke ”hjælpe” ham med gode råd til hvordan han skal køre. Det er som at kaste benzin på et bål.

2. Begyndende måne
At være tyndhåret kan være et følsomt emne. Nogen mænd opfatter det som tegn på, at de er ved at blive gamle. Det kan være rigtig svært at grine af for en mand.

3. Indtægten
Manden har et ur-instinkt, at han skal sørge for sin familie. Så hvis din mand tjener mindre end dig – eller ikke tjener nok penge i dine øjne – er det en rigtig dårlig idé at joke med dette.

4. Hans mor
Mange mænd fortæller gladelig vittigheder om deres mor. Du kan formentlig give ham helt ret, men hvis du begynder at gøre det samme om din svigermor, er det en helt anden historie. Det vil han opfatte som respektløshed.

5. Størrelsen og gørelsen af hans pik
Også dette område er enormt følsomt for de fleste mænd. Hvis du gør grin med hans formåen, vil hans selvværd lide skade, og så står du med en selvopfyldende profeti, og var det det, du ville?

6. Ting, der mangler at blive gjort
Hvis du er irriteret over noget i huset, der mangler at blive gjort, så lad være med at gøre hans manglende disciplin til genstand for morskab ved spisebordet, når I er ude til selskab. Han er formentlig helt klar over, at der er et problem, og han er sikkert allerede irriteret på sig selv over det. Tal i stedet om det, når I er alene og det er passende.

Så hvis du er kvinde, og du ønsker at din mand skal foretage nogle positive forandringer, skal du ikke lave sjov med det. I stedet skal I tale sammen om emnet på en ordentlig måde. Det handler om at kende og respekter hinanden, hvis jeres forhold skal fungere godt.

.

Leave a Reply

Bøger om parforhold
7 vaner Frihed med bedre parforhold Partner for livet
Følg på de sociale medier
Videoer
Klik her for at se en række videoer med eksempler på parterapi
Gratis uddrag
fra en af mine bøger


Gratis bog, checklister, tips og nyheder.

New Graphic