Spring til indhold

august 11, 2018

Spørgsmål#16 – Hvordan får man sine ønsker opfyldt?

    at få sine ønsker opfyldt efter en lang vandringsdag For at du kan blive i stand til i højere grad at opnå det, du gerne vil have, skal du gennemløbe tre helt bestemt faser i en bestemt rækkefølge.

    1) Først skal du finde ud af, hvad det præcist er, du vil have. IKKE, hvad du IKKE vil have. Mange er mere optagede af, hvad de ikke ønsker sig. Eller de definerer det, de gerne vil have, ved hjælp af det, de ikke vil have. Eksempler på en uhensigtsmæssig måde at tænke og tale på: ”Jeg vil ikke have, at du smasker, når du spiser.” ”Jeg vil ikke have, at du kommer for sent.” Med den strategi kan det være svært for andre at opfylde ens ønsker – og egentlig også svært for en selv. Derfor: Definér først for dig selv, inde i dig selv, hvad du vil have. Et eksempel: Jeg vil have vinduet åbent, for jeg synes, at her er for varmt.

    2) Tal ud fra dig selv. Undlad at bruge ordet DU. Når jeg som i ovenstående eksempel giver udtryk for, at jeg føler at her er for varmt, så er der ingen, der kan anfægte mit udsagn. Du kan ikke sige til mig: ”Du tager fejl, Mikael. Du er helt forkert på den. Du har det ikke for varmt. Du FRYSER!”

    3) Stil et spørgsmål. Spørg eksempelvis kort og præcist om det er i orden, at vinduet lige bliver åbnet lidt.

    Hvís man kun bruger fase tre og spørger: “Gider du lige åbne vinduet?” kan det lyde som en brysk kommando.

    Hvis man kun bruger fase to, og fortæller om hvor varmt man synes at det er, kan man risikere at folk bare tænker: “Ja, og hvad kommer det mig ved? Skal vi se at komme videre med mødet?”

     
    Klik her for at se flere anmeldelser

    Læs mere »Spørgsmål#16 – Hvordan får man sine ønsker opfyldt?

    Spørgsmål#15 – Hvorfor lyver min partner?

       Hvad er løgn egentlig? Hvornår er noget usandt, og hvornår er det en lille ”hvid” løgn? Er det som at sælge elastikker i metermål: Det kan strækkes mere eller mindre…..
      Grundlæggende vil jeg sige, at manden og kvinden ikke lyver for hinanden. De kan bare have vidt forskellige opfattelser af tingene, det vil sige forskellige strategier som mænd og kvinder. Både mænd og kvinder har noget maskulint og feminint i sig. Blot har de fleste mænd mest af det maskuline og de fleste kvinder har mest af det feminine. Det maskuline i os alle sammen vil gerne få tingene til at se flottere og bedre ud. Sådan har det været lige siden tidernes begyndelse. Vi mænd puster os op, så vi ser større ud. Vi viser, at vi kan forsvare vores kvinde og familien, så vi forsøger at få tingene til at se lidt bedre ud, end de måske egentlig er. Vi praler også en lille smule. Det kan være at vi siger, at vi tjener lidt mere end vi egentlig gør, vejer mindre end vi gør, er højere end vi er, og kan løfte mere til fitness end vi i virkeligheden kan.Læs mere »Spørgsmål#15 – Hvorfor lyver min partner?